Драматичният театър в Пловдив получи пет номинации за Икар“ за

...
Драматичният театър в Пловдив получи пет номинации за Икар“ за
Коментари Харесай

Следобедните новини от Южна България на 03.02.2023 г.

Драматичният спектакъл в Пловдив получи пет номинации за „ Икар “ за представлението „ Солунските съзаклятници “ от Георги Данаилов. Режисьор на постановката е Стайко Мурджев. Номинациите са за поддържаща женска роля - Елена Кабасакалова и Маргарита Гошева, за постановка - Стайко Мурджев, за сценография - Никола Налбантов, и за майсторско техническо реализиране на представлението. По традиция премиите се връчват годишно от Съюза на артистите в България, като датата съответствува със Световния ден на театъра 27-ми март.

===============================

С общ претендент за кмет на Пловдив ще се явят на локалните избори през есента " Продължаваме промяната " и " Демократична България ". Новината оповестиха пред Дарик депутатът Росен Костурков и общинският консултант Владимир Славенски. В момента от двете партии събират и разискват оферти за съответни номинации, само че крайното решение кой ще ги съставлява в борбата за кметския стол на втория по величина град ще се вземе след предварителните парламентарни избори на 2 април. " Възможно е това да не е партийна фигура ", акцентира Костурков, а Славенски удостовери, че от Политическа партия и Демократична България ще се включат интензивно и в конкуренцията за 6-те районни кметства на града под тепетата. На изборите за 49-я Парламент двете партии ще се явят с съдружно съглашение. " Таргетът на новата коалиция са хората, които имат вяра, че България може да се ръководи доста по-добре ", изясни още Славенски. " Плюсовете от обединяването сред Политическа партия и Демократична България са, че е извънредно време преходът от модела " Борисов " към нещо по-добро, да завърши ", съобщи в пред Дарик и Росен Костурков.

==================================

Софиянка се заключи в колата си, с цел да попречи на полицейска инспекция. След дълги договаряния дамата е изведена от автомобила и арестувана. Случката е станала в Стрелча нощес. Малко след 23:00 ч. в полицията е получен сигнал за лек автомобил, който навлязъл и паркирал в гробищния парк. Незабавно към мястото бил ориентиран автопатрул. Униформените видели, „ Мерцедес “-а и стоящата до него млада жена. Те поискали тя да им показа документи за идентичност. Шофьорката обаче бързо влезнала в колата и се заключила вътре. Въпреки отправените към нея разпоредби да слезе, тя изрично отказала. По регистрационния номер на колата служителите на реда бързо открили, че дамата е 36-годишна жителка на София. Тя е задържана за 24 часа.

Шофьор е в болница, откакто е блъснат от рейса, който е управлявал секунди по-рано.Инцидентът е станал в курорта Пампорово на паркинг пред ски център. 64-годишният смолянчанин спрял автобуса с пасажери и слязъл, само че не взел ограничения против самопотегляне, вследствие на което рейсът го блъснал. Пострадалият е превозен в Смолянската болница, където е настанен с двустранна фрактура на седалищните кости, без опастност за живота.

=====================================

100-годишнина празнува през днешния ден Трифон Видаркински, деец от Втората международна война и строител на Димитровград. Поздравления той приемаше в кметството на село Долно Брястово, където живее от години със брачната половинка си и за него бяха организирали особено празненство. Да го поздравят дойдоха кметът на Димитровград Иво Димов, ръководителят на общинския съвет в Минерални бани Мехмед Лятиф, както и от регионалната конструкция на ветераните. Поздравителен адрес бе получен и от министъра на защитата Димитър Стоянов. Макар и столетник Трифон Видаркински е със забележително свежа памет, върви самичък благодарение на бастун и демонстрира възприятието си за комизъм. Съветът му към младите е да водят по-умерен живот. Трифон Видаркински е роден на 3 февруари 1923 година в с. Борован, обл. Врачанска. Днес се радва на 4 внука и 4 правнука.

Информации на Искра Койчева, Тина Соколова, Адриан Кулев и Живка Тодорова
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР