Драматичният театър Гео Милев - Стара Загора ще гостува на

...
Драматичният театър Гео Милев - Стара Загора ще гостува на
Коментари Харесай

Старогазорският театър гостува в НАТФИЗ с Мамка му да е*а, кой пръв започна...

Драматичният спектакъл " Гео Милев " - Стара Загора ще гостува на 21 април в Театър НАТФИЗ в София с провокативния театър „ Мамка му да е*а, кой пръв стартира или с огромна експедитивност на стоене “. На плаката на спектакъла „ Мамка му да е*а... " се крие зад абревиатурата „ М.М.Е. "

Ексцентричната интерпретация на режисьора Николай Йорданов по пиесата на македонски драматург Деян Дуковски е разграничена на седем подиуми, в които участват Ванина Йорданова, Велина Георгиева, София Джустрова, Сезер Сами, Красимир Ненков и Георги Ножделов.



Героите, които феновете ще видят са призраци изплували от руините, с цел да създадат равносметка на неуспехите си. Tърсят в какво са сбъркали, по какъв начин да поправят грешката си и да създадат рестарт. Провалът е неминуем, а рестартът - неосъществим. 

Сценографията и костюмите са дело на Никол Трендафилова, композитор е Давид Кокончев, афиш -Христо Христов и превод Ана Батева. 



Според режисьора Николай Йорданов жанрът, в който е осъществил постановката е параноя.

„ Трябва да имаме подобен спектакъл, такава драматургия и драматург ", разяснява шефът на Старозагорският спектакъл Светла Тодорова. $От 27 години съм в държавна такса „ Гео Милев “ и подобен самоуверен план и провокативен театър не е юридически. С желание съм да намерим и особено място за показване на сходни постановки ", сподели тя.



„ М.М.Е. “е дебют на професионална сцена на Ванина Йорданова, София Джустрова, Велина Георгиева и Сезер Сами. Те са приключили НАТФИЗ „ Кръстьо Сарафов “ през предходната 2022 година В Стара Загора са по план „ Младите в театъра “ по стратегия „ Старт в изкуството “. Целта е на младите да се даде късмет и да останат за непрекъснато в театъра. 

Всички те, дружно с по-опитните Георги Ножделов и Красимир Ненков са изобретателни и органични в създаване на облика на героите си. Всеки от тях влиза в „ обувките “ най-малко на два-три персонажа. Огромна сила изпълва театралното пространство. Актьорите безрезервно пазят героите си след тримесечни подготовки.

Те са призраци, които изплуват от руините, с цел да създадат равносметка на неуспехите си. Tърсят в какво са сбъркали, по какъв начин да поправят грешката си и да създадат рестарт. Провалът е неминуем, а рестартът - неосъществим. В земята на мъртъвците, нов живот не може да се сътвори.

„ Мамка му да е*а, кой пръв стартира или с огромна експедитивност на стоене “ не предлага отговор, а цели да обърне погледа на фена към пукнатините в битието и вредите във взаимоотношенията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР