Драматичният коментар за случващото се в държавата показа залитане в

...
Драматичният коментар за случващото се в държавата показа залитане в
Коментари Харесай

Политолог: С апокалиптичните сценарии Румен Радев залита към президентска република

Драматичният коментар за протичащото се в страната сподели клатушкане в посока смяна на политическата система в страната, по-скоро на управническата система – България от парламентарна да отиде към президентска република. Това сподели пред Novini.bg политологът Любомир Стефанов във връзка доклада на президента Румен Радев за втората година от мандата му.

Видяхме много съществени подозрения в потенциала на политическите артисти да се оправят, по тази причина е апелът към радикална смяна, по тази причина са обвиняванията в несъблюдение на работа, подозренията във виталността на демокрацията в България, думите за отсъствието на правдивост. По този метод завива нещата доста дискретно, в случай че не към нов политически план, към съществено преосмисляне на статуквото. Даже, в случай че не се неистина, в речта си, той насочи опасност към сегашното статукво, че в случай че още един път имало парламентарни избори и в случай че там би се произвело ръководство единствено за оставане на власт, това щяло да бъде последният му подобен късмет и щели да настъпят трагични политически промени. Иска ми се да го плана като другарски съвет, макар че по метода, по който президентът го сервира, надали не споделя, че ще има прелом и революция. Което не би трябвало да прави – когато искаш да допринесеш и се припознаваш като част от една система на ръководство, поднасяш градивни препоръки, не отправяш закани, съобщи Стефанов.

Президентът продължава оня звук, с който, предизвикан ненапълно от присъстващите в Народното събрание депутати, когато се появи в Народното събрание и ги заплаши малко им оставало на тях, а той имал 5 години. Това към този момент не е диалог, а замеряне с камъни. За страдание, от две години Народното събрание не е виждал президента онлайн, отхвърли да се срещне с министър-председателя, а въпреки това партията, която го поддържа, надали не го припозна като месията на българската политика. Мен тези неща към този момент ме тормозят, защото с сходен вид месианство и фаворизиране на един човек по отношение на различен се зачертават демократичникте механизми за ръководство. България е избрала да бъде демократична парламентарна република. В нея нещата се случват по избран ред и има закон – на който не му харесва, има механизми по какъв начин да се промени. Но да приказва за катастрофични, апокалиптични сюжети е непристойно, неинституционално и не е национално отговорно, уточни политическият анализатор.

По думите на Стефанов президентът Радев не съумява да надмогне партийната си обязаност. Много ми се желае той да бъде знак на единството на нацията, само че дейностите му сочат друго. Успява да разочарова огромни маси, които са дали своят вот за него. Прекалява с опозиционността си. През последните две години не сме го чули да каже едно положително нещо за ръководещите, което единствено по себе си е нереалистично, защото България, въпреки и да регистрира по-малко като брой триумфи, го прави и самият факт е обнедеждаващ, сподели още Любомир Стефанов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР