Областният управител на Пловдив инж. д-р Илия Зюмбилев се присъедини

...
Областният управител на Пловдив инж. д-р Илия Зюмбилев се присъедини
Коментари Харесай

Зюмбилев кръводари

Областният шеф на Пловдив инж. доктор Илия Зюмбилев се причисли към  огромната кръводарителска акция на най-голямата болница УМБАЛ “Свети Георги ” Пловдив.

В края на януари лечебното заведение разгласи за стеснителен недостиг на кръвни банки в града и цялата пловдивска област. Десетки доброволци дадоха отговор на апела за кръводаряване, а предходната седмица към тях се включи безплатно и инж. Зюмбилев.

“Даряването на кръв не изисква доста време, безболезнено е, а възприятието, че помагаш на някого в потребност, е задоволително мотивиращо. Призовавам всеки, който може и е здрав, да го направи ”, сподели регионалният шеф.

При визитата си в болничното заведение, инж. Зюмбилев беше посрещнат от заместник-директора по Диагностична и лечебна активност проф. доктор Иван Дечев, който означи значимостта на положителното отношение към сходни дела. „ Да даваш персонален образец е отлично! За страдание, дефицитът на кръвни банки е постоянно срещан проблем в лечебните заведения от всички кръвни групи. Затова сходни акции би трябвало да се случват по-често! “, разяснява проф. Дечев.

Болницата припомня на всички искащи, че могат да дарят кръв на адрес бул. Пещерско шосе 66, кабинет номер 6, от понеделник до петък сред 8:00 и 14:00 часа, без авансово записване. Също по този начин, донори могат да посетят Регионалния център по трансфузионна хематология на бул. България 234Б, който е отворен всеки ден от 8:00 до 18:00 часа.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР