Драматични мачове белязаха последния ден от битките в група В

...
Драматични мачове белязаха последния ден от битките в група В
Коментари Харесай

Уругвай - Португалия и Испания - Русия са първите 1/8-финали

Драматични мачове белязаха последния ден от борбите в група В на Мондиал `18. Но даже след голям брой обрати от нея напред към 1/8финалите не престават любимците Испания и Португалия. Никой от тях през днешния ден не завоюва – „ фуриите ” едвам се добраха до 2:2 против Мароко, а „ мореплавателите ” удържаха 1:1 против Иран.

На ст. „ Мордовия Арена ” в Саранск португалците поведоха с приказен гол на Рикардо Куарешма в последната минута на първото полувреме. Крилото на „ Бешикташ ” се разписа с външен фалц от границата на наказателното поле.

През второто полувреме Кристиано Роналдо пропусна дузпа и очевидно се изнерви. В 83-тата мин. звездата на „ Реал ” (Мадрид) трябваше да бъде изпъден с пряк червен картон за тенденциозен удар с лакът в лицето на противник, само че даже след сигнал от VAR и разглеждане на видео повторенията парагвайският арбитър Енрике Касерес сподели единствено жълт картон на португалския капитан.

Карим Ансарифарт изравни за Иран от дузпа в 93-тата мин., отсъдена след следващата интервенция на видео асистентите. В оставащите няколко минути до края персийците пропуснаха да сътворят сензация, като не съумяха да отбележат втория гол.

Същевременно на ст. „ Калининград ” в съветския ексклав на Балтийско море испанците изоставаха с 1:2 в добавеното време. Тогава резервата Яго Аспас се разписа с техничен гол с пета, само че попадението в началото бе анулирано поради сигнал за засада. Все отново след помош от VAR голът бе приет и това обезпечи първото място на Испания в групата.

На 1/8-финалите Испания ще се изправи против домакина Русия, а Португалия ще срещне спечелилия в група А Уругвай.

Крайно класиране в група В
отборпрзгрт1. Испания1206:552. Португалия1205:453. Иран1112:244. Мароко0122:41
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР