Драматичен спад на цените на зърното в световен мащаб има

...
Драматичен спад на цените на зърното в световен мащаб има
Коментари Харесай

Цената на пшеницата е на най-ниско ниво от 2021 г.

Драматичен спад на цените на зърното в международен мащаб има от началото на седмицата. Пшеницата поевтиня с 6 евро в понеделник - 27 ноември и доближи най-ниското равнище от юли 2021 година Силно конкурентните цени на Русия и Украйна не престават да оказват доста въздействие върху пазара, заяви Agrarheute.
Една от аргументите е слабото интернационално търсене на европейска пшеница, а също и на американски артикули. Покупният интерес е невисок както на експортните пазари, по този начин и на вътрешния европейски пазар, обясниха настоящия спад на цените анализатори на Agritel. " Цената на френската пшеница към този момент е наедно с съветската пшеница за първи път от три месеца на към 237 долара/т ", регистрират още анализатори.
Има и различен фактор, който въздейства върху котировките - усилването на еврото, което оскъпява износа. При над 1,09 паритет евро/долар се основава спомагателен напън върху цените. Международните купувачи обаче биха могли да се възползват от настоящия спад на котировките, с цел да се запасят на ниски цени.
Не единствено Русия оказва непрекъснат напън върху цените на експортните пазари. Украйна е нараснала доста скоростта на товарене в пристанището на Одеса, като е основала собствен личен корабен кулоар в Черно море, съгласно търговци.
Въпреки че метеорологичните условия сега забавят потока на артикули от Черноморския район, Украйна може да доставя в интернационален проект на доста конкурентни цени, съгласно анализаторите на Agritel. Европа и Китай купуват на ниска цена от Украйна, изключително царевица, като натоварените количества са обилни.
Цените на пшеницата в Съединени американски щати също претърпяха тежки загуби на Чикагската борса в понеделник вечерта.
Ожесточената конкуренция от евтините черноморски експортьори на зърно също оказва въздействие върху цените на зърното в Съединени американски щати. Пшеницата доближи най-ниската си цена от август 2020 година Проблемът с цената идва и от отчетите за реколтата на Министерството на земеделието на Съединени американски щати (USDA). Според тях 50% от запасите от зимна пшеница са в положително до чудесно положение, което е с 2 процентни пункта повече от предходната седмица.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР