Драмата с руския посланик Елеонора Митрофанова расте. Нова среща на

...
Драмата с руския посланик Елеонора Митрофанова расте. Нова среща на
Коментари Харесай

Драмата с руския посланик Митрофанова расте. Нови преговори след ултиматума на Борисов ще решат въпроса

Драмата с съветския дипломат Елеонора Митрофанова пораства. Нова среща на парламентарните сили ще взема решение въпроса с наличието на представителя на Москва на тържественото съвещание при откриването на 48-ото Народно заседание, написа Standartnews.com. Бойко Борисов сложи ултиматум – в случай че Митрофанова е в залата, ГЕРБ няма да взе участие в съвещанието.

Три партии са срещу – ГЕРБ, „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “. Според „ Възраждане “ тези дейности ще скапват връзките на България с Русия. Хората на Костадин Костадинов желаят съветският дипломат да участва на тържественото съвещание. Българска социалистическа партия е на сходни позиции, само че ги изрази спестовно. По-скоро социалистите резервираха неутралитет Движение за права и свободи и „ Български напредък “ не разясниха тематиката.

По протокол на първото съвещание на новия парламент участват представителите на задграничния дипломатически корпус, а импровизирано от администрацията на Народно събрание обявиха, че въпреки всичко дипломат Митрофанова ще получи покана.

Днешната среща е проведена от Демократична България. Тя ще се състои в 13 ч. и би трябвало да реши дефинитивно въпроса.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР