ДПС ще подкрепи кабинет на Мария Габриел за една година.

...
ДПС ще подкрепи кабинет на Мария Габриел за една година.
Коментари Харесай

В ДПС имаме нелоши експерти. Карадайъ подкрепи Габриел

ДПС ще поддържа кабинет на Мария Габриел за една година. Председателят на партията Мустафа Карадайъ особено посочи, че придвижването има специалисти в съвсем всички сфери. Това стана по време на срещата сред управленията на ГЕРБ и Движение за права и свободи.

" Бяхме дали обещание на гласоподавателите, че ние ще създадем каквото зависи от нас, с цел да има излаз от политическата рецесия. Има редица рецесии, които чакат своите решение, няма по какъв начин да ги решим преди да преодолеем политическата рецесия.

Според нас този път отговорността на ГЕРБ е по-голяма, тъй като българският гласоподавател е натоварил ГЕРБ с най-голямата отговорност. Ние от Движение за права и свободи поехме ангажимент по няколко тематики - прекъсване на обедняването, потребление на ресурса от Европейски Съюз, налично опазване на здравето, качествено обучение, предвидима среда за развиване на бизнеса, стабилно законодателство, правосъдна промяна, в това число и промени в Конституцията. Не промяна на обособените персони, за да се овладее правосъдната система ", сподели Карадайъ.

Той добави, че приоритетите  на двете партии в най-общ проект се припокриват. И те би трябвало да станат дневен ред на възможния постоянен кабинет. Припомни и срещата сред него, Бойко Борисов и Корнелия Нинова в края на предишния парламент.

" Вашата концепция за експертно държавно управление с обрисуван мандат - като времеви рамки за оценка на активността на правителство  - да. Но с явен мандат за нас значи ясно поети задължения, които да се следват във времето. Ние в Движение за права и свободи имаме самочувствието, че имаме специалисти в съвсем всички сфери. Нелоши специалисти. Ако стигнем до обстановката да търсим специалисти за държавното управление ние ще вземем своето отговорно държание, с разум да решаваме и този проблем.

Бих желал да поздравя ГЕРБ с номинацията на кандидатката за министър-председател. България извънредно закъснява с оперативните стратегии. Министрите би трябвало да познават Брюксел добре ".

Това сподели Карадайъ.

ГЕРБ и Движение за права и свободи дружно имат 105 депутати. За да има болшинство, към тях наложително би трябвало да се причислят 23-мата депутати от Българска социалистическа партия. " ИТН ", която също се обсъжда като вид за поддръжка, има само 11 депутати,
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР