ДПС ще обяви днес приема или отхвърля предложението на ГЕРБ

...
ДПС ще обяви днес приема или отхвърля предложението на ГЕРБ
Коментари Харесай

ДПС решава да подкрепи ли ГЕРБ за нова конституция и ВНС

Движение за права и свободи ще разгласи през днешния ден приема или отхвърля предлагането на ГЕРБ за привикване на Велико Народно заседание и приемането на нова конституция. Решението ще бъде обявено след изключително съвещание на Централно оперативно бюро и парламентарната група на Движение за права и свободи, оповестиха от партията.

Досега Движение за права и свободи се въздържаха от мнения по предлагането на премиера Бойко Борисов за нов главен закон, който да бъде признат от Велико народно събрание. Достатъчна парламентарна поддръжка за пускане на процедурата значи, че ръководството на ГЕРБ и " Обединени патриоти " ще изкара мандата си, вместо да подаде оставка, както упорстват продължаващите към този момент над 50 дни митинги.

В деня, когато Борисов стартира концепцията, Движение за права и свободи отвърна енигматично – със остаряла тирада на почтения ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, в която се приказва за нуждата от " рестарт " на политическия модел. Борисов даде обещание " рестартът " да се случи с нова конституция и Велико народно събрание.

Миналата седмица се разбра, че Движение за права и свободи не са дали отговор на поканата на ГЕРБ за диалози по проектоконституцията, направен от правосъдния министър в оставка Данаил Кирилов и други адвокати от партията.

Към момента няма влиятелен правист, който да е подкрепил плана, оценен като долнокачествен и най-много непотребен. Според множеството отзиви единствената цел на ГЕРБ е да печели време и да не стигне до оставка на държавното управление и предварителни избори, проведени от длъжностен кабинет на президента Румен Радев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР