ДПС призовава за осъзнаване на ролята и добавената стойност в

...
ДПС призовава за осъзнаване на ролята и добавената стойност в
Коментари Харесай

ДПС призова за осъзнаване на ролята в политиката, която предлагат коалиционните управления

ДПС приканва за осъзнаване на ролята и добавената стойност в политиката, която оферират съдружните ръководства. Те уголемяват диапазона на управническите стратегии, подсигуряват съвместен надзор на участниците и не на последно място дават отговор на волята на суверена, който все по-малко евентуално ще даде доверие и власт на една партия. Това се показва в Доклада на XI-та Национална конференция на Движение за права и свободи, показан от евродепутата и вицепрезидент на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) Илхан Кючюк. Днес, 2024 година, политически натурализъм на първо място значи да се върнем при хората, се показва в отчета.   

Демагогията и популизмът са опасност за цивилизацията, се регистрира в отчета и се показва, че Движение за права и свободи остава поръчител за натурализъм.

Нови партии оферират като смяна решения на Движение за права и свободи отпреди 15 и повече години, без да имат усета и експертизата за ориентировка в нова среда и политическа обстановка. Това се трансформира в процедура, която заплашва да отклони политическия живот в България отвън подтекста на актуалното развиване, се показва още в отчета.

В него се акцентира, че безвремието на поредност служебни държавни управления, които ръководят България тъкмо в интервала на рецесии, води до тежко закъснение на страната ни в вложението на финансовия запас от европейската взаимност, изразена в Механизма за възобновяване и резистентност и Политиката на доближаване. И при започване на 2024 година процентите на действителното осъществяване, т.е. разплатени средства, е впечатляващо невисок – 2,9% за Плана за възобновяване и резистентност и 2,34% по оперативните стратегии за интервала 2021-2027 година, се акцентира в отчета. 

Отчита се още, че бавното превъзмогване на рецесията, провокирана от Ковид-19 и последвалата я икономическа рецесия съответстват в България с интервал на политическа неустойчивост, която бързо се трансформира в политическа рецесия, предизвикала пет поредни безрезултатни парламентарни избори. Те от своя страна задълбочават опитите за разтрошаване на партийните системи и тежко надълбоко разделяне на обществото, се показва в отчета.

В текста написа още, че в тази среда на служебни държавни управления и политическа рецесия, локалните управляващи са без поддръжка от централната изпълнителна власт в разрешаването на проблемите на хората.

Избирането на 49- ото Народно заседание на Република България дава вяра, че политическата рецесия може да бъде преодоляна. Трудно работещото болшинство дефинира като главен приоритет пълноценното присъединяване на България в Европейски Съюз и осъществяване на уговорките на страната като съдружник в НАТО. Силното, политически умело, ясно в посланията си и стимулирано присъединяване на Парламентарната група на Движение за права и свободи в Народното събрание дава отговор на волята на суверена и връща центъра на взимане на политически решения в сърцевината на българската народна власт – Народното събрание, се заявава в отчета, признат от делегатите на конференцията. В документа се показват целите на Движение за права и свободи, измежду които превъзмогване на демографската рецесия, енергийна сигурност, провеждането на цялостна промяна в системата на опазването на здравето, предприемане на съответни дейности за изработването на национална здравна карта и преструктурирането на общинските лечебни заведения в съгласуваност с локалните управляващи, обезпечаването на досегаемост до качествено здравно обслужване за всички жители, без значение къде живеят, нова визия за обществената политика.

Сред целите е правене на Стратегия за селските региони в Република България. Сред външнополитическите цели е запазването на хомогенността на Европейски Съюз посредством неговото реформиране, премахването на блокиращото гласоподаване с единогласие и превръщането му в световен артист на интернационалната сцена. Отношението на Движение за права и свободи към Република Турция е като към стратегически сътрудник на Европейски Съюз, се показва в отчета. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР