Фирмата Сиела Норма“ е определена от Централната избирателна комисия (ЦИК)

...
Фирмата Сиела Норма“ е определена от Централната избирателна комисия (ЦИК)
Коментари Харесай

Сиела Норма осигурява машините и за двойния вот през юни

Фирмата „ Сиела Норма “ е избрана от Централната изборна комисия (ЦИК) за реализатор по публичната поръчка за машинния избор за изборите на 9 юни.

От ЦИК оповестиха преди дни, че компанията печели и двете позиции в публичната поръчка – за профилактика и диагностика на машините и периферията към тях – принтер и читател на смарт карти, подготовка, инсталиране на операционна система и приложния програмен продукт, окомплектоване, както и техническо обслужване на машините в предизборния и изборния ден по места или в съответната изборна секция и обезпечаване на Център за поддръжка при зародили проблеми.

„ Сиела Норма “ ще дава отговор и за превоза на машините до изборните секции в страната и логистично им обезпечаване в предизборния и следизборния ден.

Фирмата беше единствената, която подаде документи за присъединяване в процедурата.

На този стадий е планувано машини за гласоподаване на 9 юни да има в 9346 секции в страната. В тях гласоподавателите по лист са над 300.

На 29 април бяха изтеглени серийните номера на общо 10 машини за гласоподаване, които ще преминат през засвидетелствуване на сходството преди идните избори „ две в едно “ на инцидентен принцип по време на обществена процедура в Министерството на електронното ръководство.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР