ДПС предлага към възнагражденията на пенсионерите за октомври, ноември и

...
ДПС предлага към възнагражденията на пенсионерите за октомври, ноември и
Коментари Харесай

ДПС вдигна мизата: По 120 лв. на пенсионерите за октомври, ноември и декември |

Движение за права и свободи предлага към възнагражденията на пенсионерите за октомври, ноември и декември да се дадат по 120 лева вместо досегашните 50 лева , стана ясно от думите на депутата и член на обществената комисия в Народно събрание Хасан Адемов пред БНР.

Той добави, че има политическа воля да бъде изменен размерът на пенсиите на всички хора от третата възраст. А Движение за права и свободи упорства неведнъж всяка година трудов стаж да се актуализира с коефициент, друг от 1,2.

" Сега и служебният кабинет предлага увеличение на коефициента за година стаж. (...) Проблемът е, че една огромна част от пенсионерите, които са придобили право на пенсия преди 2000 година, са били при други условия за стаж и възраст. Това, което оферират от служебното държавно управление, обслужва тези, които са са пенсионирали по-късно, а ножицата сред старите и новите пенсии ще остане необятно разтворена ", разяснява някогашният обществен министър.

Адемов изясни, че предлагането на служебния кабинет е моделът да важи и за идната година и по този начин ще би трябвало да бъдат открити 1,6 милиарда в допълнение, само че не е ясно от кое място.

" Ще стане по този начин, че служебният кабинет вместо да реши съответно проблемите на пенсионната система сега, ще направи по този начин, че ще натовари със стратегически политики идващ кабинет. Движение за права и свободи ще предложи по 120 лева на пенсионерите за месеците октомври, ноември и декември - общо 360 лв. - без да пипаме модела на пенсионно обезпечаване . Редовен кабинет да реши по какъв начин да се промени моделът ", изясни Адемов.

Той посочи, че предлагането ще бъде импортирано на второ четене на актуализацията на бюджета.

" Ще гласуваме за цялостна актуализация на бюджета, с цел да тръгне процедурата в пленарната зала. След това ще създадем нашето предложение ", сподели Хасан Адемов.

Депутатът акцентира, че диалогът сред партиите в Народното събрание е миниран и че Движение за права и свободи е за постоянно държавно управление, което да поеме ръководството на страната.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР