ДПС повдигнаха темата, свързана с придобиването на българско на гражданство

...
ДПС повдигнаха темата, свързана с придобиването на българско на гражданство
Коментари Харесай

ДПС: Сезираме прокуратурата за "златните паспорти" - появяват се много интересни китайци и руснаци

ДПС повдигнаха тематиката, обвързвана с придобиването на българско на поданство против инвестиция или така наречен " златни паспорти " по време на брифинг в Народното събрание. От Движението разкриха, че заради бездействието и нежелалението на държавното управление да направи инспекции, те ще сезират основния прокурор Иван Гешев. " С огромно страдание желаеме да заявим, че законопроектът, с който искахме цялостна инспекция на всички случаи, в които е давано българско поданство против инвестиция, беше отритнат през вчерашния ден в комисия. Подкрепили са сходен законопроект на Министерски съвет, който е заимствуван от нашия, само че с малко " осакатени " правила ", съобщи на трибунка в Народно събрание националният представител от Движение за права и свободи Хамид Хамид.

Това води до извода, че някой го е боязън от тази инспекция, че някой желае да прикрива някого при придобиване на българско поданство против инвестиция. Вместо това чухме изявления, че Министерството на правораздаването ще разпорежда инспекции по някои случаи, само че изборно. Тоест там, където някой се е изцапал, ще бъде затрупан ", изрази подозренията на Движението за права и свободи той.

Тъй като беше отворена тематиката " Магнитски " и едно от основанията в него да попада на наш депутат (Делян Пеевски, бел.ред.) беше подозрение за корупция при издаване на такива паспорти, ние имаме максимален интерес всеки съответен случай да бъде тестван, ще настояваме пред Брюксел, само че ни учудва нежеланието на ръководещите да ревизират всички тези обстоятелства. И както тази тематика беше основана в лабораторията на олигарха Прокопиев, да не се окаже, че точно те са забъркани в скица със " златни паспорти ", добави Хамид Хамид.

" Разполагаме с документи, получихме документи по пощенските кутии, ще сезираме основния прокурор за всички съответни случаи и ще желаеме цялостна инспекция от Прокуратурата по всеки обособен случай, тъй като се вижда нежеланието на ръководещите да извършат тези инспекции. Тази тематика е една от най-чувствителните в Брюксел. Нещо повече на работна среща сред представители на Държавния департамент и Европейската комисия се оказва, че нарушаванията в България при издаване на " златните паспорти " са една от аргументите да не отпаднат визите за Съединени американски щати. Появяват се доста забавни китайци и руснаци, и всевъзможни там. Искаме да разберем кой е лобирал за всеки от тях, какви нарушавания и далавери са правени с тези паспорти. По думите му от действието на правната норма по чл.14 а от 2013 година до сегашния миг по този ред 103 лица са получили златни паспорти " разкриха от Движение за права и свободи.

" Това го разбрахме от чуване на ръководителя на ДАНС в комисията по надзор на службите, получихме и в детайли ревю от каква националност са всички тези вложители. Нашите пълномощия стигат до там да пожелаеме документи, да подаваме сигнали и да предлагаме законопроекти, с които да желаеме да се прави цялостна инспекция, тъй като нашите сътрудници от Брюксел чакат тъкмо това ", категориче бе Хамид Хамид.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР