ДПС подкрепи исканата оставка на председателя на НС Никола Минчев.

...
ДПС подкрепи исканата оставка на председателя на НС Никола Минчев.
Коментари Харесай

Примката се затяга! И ДПС поиска оставката на Никола Минчев

ДПС поддържа желаната оставка на ръководителя на Народно събрание Никола Минчев. Това е самодейност на групата на " ИТН ". Обърнаха се към нас. Колегите народни представители от Движението за права и свободи се подписахме под това предложение, заяви ръководителят на Движението Мустафа Карадайъ пред публицисти в коридорите на Народното събрание. Очаква се оставката да се дебатира в пленарна зала на следващия ден, 16 юни 2022 година

Поводът и основанието за желаната оставка на Никола Минчев не е чуването на министър Теодора Генчовска, а нарушаването на правилника, сподели Карадайъ.

Не му е за първи път. Случвало се е и различен път и доста пъти, сподели Карадайъ. И даде образец. Многократно сме се обръщали към него  отговорно и съществено като към ръководител на Народно събрание, като към институция в парламентарна република, да защитим държавността, демокрацията, върховенството на правото в Република България, с цел да не става Народното събрание пленник на едни хора, които нарушават Конституцията, законите и Правилника за организацията и активността на Народно събрание (ПОДНС). Говоря ви за господин Рашков. Колко пъти внесохме питания, въпроси, чакахме документи, според член 111 и мл. 138 от ПОДНС, напомни Мустафа Карадайъ. И сподели лист на показаните към Бойко Рашков претенции и питания.

И последния петък споделих, че към момента не сме получили никакъв документ. А министрите са длъжни да показват документи в Народното събрание. Веднъж ръководителят на Народно събрание не се намеси. Напротив - и там има едно увъртане, което не сме повдигали на въпрос, сподели водачът на Движение за права и свободи.

Дребни хитрувания не отиват на тази висока служба и позиция ръководител на Народно събрание, безапелационен бе Карадайъ.

Да се внася план за промени в държавния бюджет без да има ясно болшинство, което по един или различен метод да носи отговорността какво ще излезе от Народно събрание, също е толкоз безконтролно, разяснява още Мустафа Карадайъ.

Друг е въпросът, че предходната година ние дадохме своя принос пенсионерите да получат по 120 лв. и по този начин да създадем, че в предизборния популизъм Народното събрание да излезе с един относително естествен бюджет, добави националният представител.

В момента за всеки е ясно, че отиваме на избори. Да се внася актуализация на бюджета без ясно болшинство, не се знае какъв Франкенщайн може да излезе при редицата популизми, които идват най-много от ръководещите, заключи водачът на Движение за права и свободи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР