ДПС пита финансовия министър за броя на заличените обезпечения от

...
ДПС пита финансовия министър за броя на заличените обезпечения от
Коментари Харесай

ДПС отправи въпроси към финансовия министър за КТБ

ДПС пита финансовия министър за броя на заличените обезпечения от КТБ, правосъдните каузи за прихващания и за листата на осъществените изплащания. Това сподели националният представител от ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев по време на брифинг в Народното събрание за ветото на президента по Закона за банковата неплатежоспособност.

Цонев разяснява претекстовете президентското несъгласие върху Закона за банковата неплатежоспособност. Той благодари на президента, че е изказал поддръжка за задачите на законопроекта. „ Написахме писмо до министъра на финансите, с което го помолихме да ни спомага с отговор на три въпроса посредством синдиците на КТБ, с цел да задоволим публичния интерес и да отговорим на апела на президента. Първо, какъв е описът на осъществените досега от страна на КТБ заличавания, освобождавания на уредени в интерес на банката обезпечения? ", попита Цонев.

„ Второ - описът на осъществените досега изплащания, който съдържа следните реквизити: физическо и юридическо лице, което и направило прихващането в съответната валута ", сподели Цонев.

Депутатът от Движение за права и свободи съобщи, че от Движение за права и свободи питат и за броя на заведените правосъдни каузи за прихващания. „ Броят на заведените правосъдни каузи са 205. Материалният интерес на тези каузи е 1 милиарда 174 млн. 252 хиляди 811 лева Стойността на заличените обезпечения в интерес на КТБ е 233 млн. 147 хиляди 298, 3 лева ", разяснява Цонев.

„ Смятаме, че тези числа ще убедят президента и неговата администрация и вас и българското общество, че публичният интерес е доста важен и си коства потреблението на този юридически законодателен акт. Така отговаряме на претекстовете за президента. Тази точка ще влезе по-късно в зала и ние аргументирано ще защитим законопроекта ", съобщи Цонев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР