ДПС открито поиска властта и отново се обяви за демонтиране

...
ДПС открито поиска властта и отново се обяви за демонтиране
Коментари Харесай

ДПС поиска властта и не изключи избори. Никакво председателство не може да е параван за националисти, заяви Йордан Цонев

ДПС намерено изиска властта и още веднъж се разгласи за " разглобяване " на националистите от ръководството на страната, тъй като " държавно управление, в което вкарваш националистите... е пестник върху европейското лице на България ".

Думите са на зам.-председателя на Движението Йордан Цонев от изявление по Нова тв тази заран. На въпрос желае ли Движение за права и свободи властта той отговори:

" Ще ви изтъквам починалия президент доктор Желев, Бог да го елементарни: " Политическите партии не вземат участие в политическия развой за купата на Съветската войска, вземат участие за властта. Отговорът е " Да ", Движение за права и свободи взе участие в политическия развой, с цел да печели власт, с цел да осъществя стратегия. Няма срам, няма позор. Избирателите не ти гласоподават доверие, с цел да стоиш в съпротива и да ръкопляскаш по какъв начин се извършват непознати стратегии ".

Той бе безапелационен, че Движение за права и свободи не се разграничава от останалите партии в страната и че върху Движение за права и свободи е лепнато клеймо за обръчи от компании от " избрани среди, избрани кръгове, избрани политически сили ".

" Вижда се при всяка политическа партия, при всяко ръководство верността на думите на господин Доган - че обръчите от компании ги има към всички политически партии, че това е диагноза на българския политически живот, а не е диагноза на Движение за права и свободи. Колко пъти да го повторим и в какъв брой студиа? ", попита Цонев и призна, че минусите на останалите партии не са непознати на Движение за права и свободи, тъй като са част от политическия живот.

Но, съобщи той, имаме правила, от които не отстъпваме - няма да влезем в обединения, които не са европейски, които не дават отговор на цивилизационния ни избор.

Според него визитата на ръководителя на Европейския парламент Антонио Таяни у нас е демонстрирало, че Европа поддържа ГЕРБ, Борисов, само че не и кабинет с националисти в него.

" Дойде Таяни самичък. Лидерите на главните фракции в Европейския парламент постоянно вървят с Таяни преди началото на председателство. И тримата водачи на огромните съществени фракции не пристигнаха в България, пристигнаха заместниците им. В европейската политика има знаци. Участието на тези партии във властта Европа не утвърждава. ГЕРБ има поддръжката на Европа като част от ЕНП. Борисов също има поддръжката на ЕНП, само че тази коалиция няма поддръжката на Европа, какъв брой пъти да ви го кажа? ", сподели Цонев.

Неговата оценка след последната политическа седмица е, че обединението у нас към този момент е тройна: ГЕРБ, националистите и Воля.

" Две значими гласувания през последната седмица бяха избавени от Воля. Коалицията е тройна към този момент - националисти, ГЕРБ и Воля. Воля е към този момент във властта ", сподели Цонев.

Той съобщи, че Движение за права и свободи не се интересуват толкоз от това, а " единственото, което ни вълнува е националистите да не бъдат във властта ", тъй като " политиката на сегрегация на етнически и набожен прицип на Балканите води до доста, доста тежки последствия ".

Според него националистите би трябвало да слязат от властта, след което " ще обследваме всички останали варианти, ще забележим дали е в полза на страната едното, второто, третото, дали ГЕРБ са подготвени, дали Българска социалистическа партия са подготвени в случай че не, ще отидем на избори ".

Никакво председателство не може да бъде заслон, зад който да крием националистите на власт, съобщи Йордан Цонев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР