ДПС няма да подкрепи предложената програма и структура на кабинета

...
ДПС няма да подкрепи предложената програма и структура на кабинета
Коментари Харесай

Карадайъ: ДПС не подкрепя кабинета „Петков“, ще сме конструктивна опозиция

ДПС няма да поддържа препоръчаната стратегия и конструкция на кабинета „ Петков “, тъй като не е взело участие в диалозите за тяхното формулиране. Ще бъдем градивна съпротива, съобщи ръководителят на придвижването Мустафа Карадайъ по време на разискването на новото съдружно държавно управление в 47-ото Народ само че заседание.

„ Народът направи своя избор и сложи комплицирани задания на своите избраници. Народът желае смяна, не замяна. Движение за права и свободи също желае смяна. Отлагане на нужните промени не може да се допуска”, съобщи Карадайъ.

По думите му " анти Движение за права и свободи риториката и неналичието на институции няма да решат рецесиите в страната ".

" Движение за права и свободи постоянно реагира, когато се погазват свободата и правата на българските жители. За гласоподавателите на Движение за права и свободи аналогията с тоталитарното време е реалност. Случващото се е в следствие от мълчанието на институциите към този момент повече от 10 години ", съобщи Карадайъ.

Според него " организацията на изборите " не са съдействали за чувство за битка с корупцията и възстанояваване на демокрацията.

" Демокрацията в България се намира в комплициран стадий, в парламентарната република на Народното събрание се пада задачата да възвърне демокрацията. Българските жители чакат незабавно превъзмогване на рецесиите и решение на проблемите им. България има потребност от постоянен кабинет, който да покрие тези упования ",акза Карадайъ.

От Движение за права и свободи ще подкрепим решенията, които с цел да българските жители, нормалност в политиката и преустановяване на всевъзможни корупционни практики, необратимост на демокрацията, обикновено действие на институциите, сподели водачът на придвижването.

" Ако желаеме господство на правото, с думите и делата си би трябвало да потвърдим това. Безкритичното допускане на нарушение на законите и Конституцията, полицейщината ерозират демокрацията и законността. Призовавам всички политици, членове на цивилен организации и дейните жители да осъдим погазването на Конституцията и да застанем под същинското знаме на държавността и демокрацията ", сподели Карадайъ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР