ДПС инициира анкетна комисия в НС за изясняване на изнесените

...
ДПС инициира анкетна комисия в НС за изясняване на изнесените
Коментари Харесай

ДПС иска анкетна комисия за корупция при даване на българско гражданство

ДПС инициира анкетна комисия в Народно събрание за изясняване на изнесените в наши и непознати медии обстоятелства и условия за корупционна скица при придобиване на българско поданство от чужденци. Това разгласи зам.-председателят на ПГ на Движението Йордан Цонев пред медиите в Народното събрание.

Инициативата на партията е по отношение на изявления в наши и непознати медии, като да вземем за пример френската " Нувел обсерватьор ", в която се показва, че минимум един министър и вицепремиер от националистите има забъркан в корупционната скица. Към това от Движение за права и свободи прибавят и изнесените обществено обстоятелства, че 114 търсени от Интерпол лица са получили българско поданство.

Темата има доста значимо значение за сигурността. Ето за какво ние мислим, че е дълг на българския парламент да организира такова проучване, разяснява Цонев. В поддръжка на настояването им от Движение за права и свободи подсетиха: " Вчера вицепрезидентът Йотова сподели, че до изясняване на събитията стопира да подписва укази за българско поданство ".

В началото на годината пък сходна обява имаше и в " Ди Велт ", където се твърдеше, че България е измежду страните от Европейски Съюз, които продават поданство.

Тъй като не разполагат 48 подписа за внасяне на самодейността, от Движението стартират да търсят поддръжка от другите парламентарни групи, като ще стартират от Българска социалистическа партия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР