ДПС да преразгледа решението си за Пеевски и членството му

...
ДПС да преразгледа решението си за Пеевски и членството му
Коментари Харесай

Депутат от новата коалиция призова ДПС да оттегли Пеевски от конституционната комисия

ДПС да преразгледа решението си за Пеевски и участието му в конституционна комисия, тъй като това би провокирало блокаж в нейната работа. Това съобщи БНР депутатът от " Продължаваме промяната - Демократична България " Йордан Иванов.

Той оправда вчерашното гласоподаване с " въздържал се " на част от депутатите от обединението, измежду които и съпредседателите ѝ, с това, че " съгласно българското законодателство " срещу " и " въздържал " се е едно и също ". Пеевски беше определен за член на комисията, която ще се занимава с конституционните промени с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи и " ИТН ", а групата на " Възраждане " не се включи в гласуването, с което оказа помощ за избирането му с по-малко гласове.

 ГЕРБ, Движение за права и свободи и ГЕРБ, Движение за права и свободи и " ИТН " с косвена поддръжка от " Възраждане " пратиха Пеевски в конституционната комисия

" Конституционното болшинство е значимо и има смисъл от това Движение за права и свободи да преразгледа решението си. Лично намирам за рационално да не се взривява в хода на тези договаряния и на това внимателно търсене на конституционно болшинство цялата обстановка в Народното събрание. Това е ход, който това осъществя. Реализирането на конституционна промяна по същността си знаем, че би трябвало да бъде гласувана с хора, които евентуално ще бъдат наранени от нея. В това се показва високата трудност на обстановката, в която се намираме ", съобщи Йордан Иванов.

Съпартиецът му Даниел Лорер също изрази отрицание за попадането на Пеевски в комисията. Според него по този начин се цели той да бъде оправдан и от това се възползва Движение за права и свободи, защото без техните гласове не може да се направи конституционна промяна.

 Стратегията на Движение за права и свободи е Пеевски да бъде оправдан през конституционната комисия, счита Лорер Стратегията на Движение за права и свободи е Пеевски да бъде оправдан през конституционната комисия, счита Лорер
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР