Дойде време и за втория старт от календара в световния

...
Дойде време и за втория старт от календара в световния
Коментари Харесай

На живо: Фетел води в Бахрейн, Ботас е втори, Ред Бул приключи рано

Дойде време и за втория старт от календара в международния шампионат във Формула 1 за Гран При на Бахрейн на пистата "Сахир ". Предстоят 57 обиколки на пистата.

Пилотите на Ферари Себастиан Фетел и Кими Райконен започват от първа редица, следвани от Ботас и Рикиардо, а пети е Пиер Гасли, следват Магнусен, Хюлкенберг, Окон, Хамилтън и Сайнс.

От 15-ото място ще започва водачът на Ред Бул Макс Ферстапен, като упованията са последователно в обиколките Хамилтън и Ферстапен да нападат челните места, а ще забележим и какво ще предложи новобранецът Гасли, който направи възторг в съботната подготовка.

Още на старна Ботас направи превъзходен старт и съумя да изпревари Райконен и се настани на втората позиция.

Още във втората обиколка водачите на Ред Бул влязоха в кадър. Първо Макс Ферстапен съумя да изпревари Люис Хамилтън, само че спуга задна лява гума и трябваше да влезе в бокса, само че загуби доста време, а заради механически проблем другият водач на тима Даниел Рикиардо отби настрана на пистата. В петата обиколка надпреварата за Ферстапен завърши заради проблем. Хамилтън се възползва от обстановката и съумя да изпревари Хюлкенберг и Магнусен, като към този момент е пети.

Фетел даде най-хубава обиколка - 1.35:369 минути, а Гасли води люта борба с Люис Хамилтън за четвъртата позиция а всичко това в осмата обиколка на надпреварата. Закономерно някак си британеца съумя да заеме четвъртата позиция в идната обиколка.

Първи от огромните отбори в бокса влезе Себастиан Фетел в 18-ата обиколка, а след промяната излезе на 4-ата позиция, Ботас поведе, Райконен вървеше втори, а Хамилтън трети. Райконен смени гумите в 20-ата обиколка, а по този метод водачите на Мерцедес заеха краткотрайно първите две места. Валтери Ботас влезе незабавно след тях в бокса и излезе трети, т.е. след промяната на гуми нещата не се трансформираха за водачите, изключвайки Хамилтън.

В 22-ата обиколка Валтери Ботас с Мерцедес даде време от 1.33:740 с гуми "медиум ". В 26-ата обиколка на стартфиналната права Фетел изпревари Хамилтън и още веднъж си върна водачеството, само че британеца не е сменял гумите си към момента. В 27-ата обиколка Хамилтън смени гумите си и излезе четвърти в класирането, като задачата му евентуално е да приключи надпреварата единствено с едно прекъсване в бокса.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР