Доверието към Украйна в Северноатлантическия алианс е силно подкопано след

...
Доверието към Украйна в Северноатлантическия алианс е силно подкопано след
Коментари Харесай

НАТО: Никой не обвинява Украйна, но тя откровено лъже

Доверието към Украйна в Северноатлантическия алианс е мощно подкопано след случая с рухването на ракети в Полша, съобщи посланик от една от страните от НАТО.

Според Financial Times алиансът счита позицията на Киев за нелепа. Дипломатът означи, че „ никой не упреква Украйна, само че тя искрено лъже “. Това, споделя той, е " даже по-разрушително от ракетите ".

Припомняме, че по-рано Министерството на защитата на Руската федерация разяснява рухването на ракетата на територията на Полша, като уточни, че ударите на съветските въоръжени сили (ВС) са били нанесени на разстояние не по-малко от 35 км от украинско-полската граница и също по този начин заяви, че фрагментите от ракетата са разпознати недвусмислено от съветски специалисти като детайли на зенитната управляема ракета С-300 на въоръжените сили на Украйна (ВСУ).

Междувременно президентът на Съединени американски щати Джо Байдън не счита думите на украинския водач Володимир Зеленски за доказателство, че Украйна не е забъркана в рухването на ракети на полска територия.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР