Доверието към политическите лидери спада. Изключение има само при Бойко

...
Доверието към политическите лидери спада. Изключение има само при Бойко
Коментари Харесай

„Маркет линкс“: Борисов връща доверие, Радев остава най-харесван политик

Доверието към политическите водачи спада. Изключение има единствено при Бойко Борисов, който възвръща доверието към него. Това сподели социологът от „ Маркет линкс “ пред bTV.

 

Румен Радев продължава да е най-харесваният политик - той събира поддръжката на 47% от респондентите. Неодобрението за него е 31%. Бойко Борисов е подкрепян от 24%, неодобрението за нето е 62%. 

Това демонстрира новото национално изследване на „ Маркет линкс “.

 

Подкрепата за Кирил Петков е 19% против 66%. На четвърто място се подрежда Стефан Янев, следван от Мая Манолова, Асен Василев и Корнелия Нинова.

Социологът акцентира, че доверието в служебния кабинет и министър-председателя е на равни равнища. Все отново се следи понижаване на поддръжката с 4% от август насам. Доверието преди месец бе 23%, а сега резултатите демонстрират утвърждение от 19%.

 

Недоволството на обществото, че ще би трябвало да иде за четвърти път до урните в къс интервал от време, води и до ниското доверие в политиците, уточни Живков.

Той предвижда, че постоянен кабинет ще има най-малко за година.

Червените линии, може би, ще избледнеят. Аз съм оптимист, че макар тежкото разделяне сред партиите, ще се стигне до образуване на държавно управление. Обществените упования ще доведат до смяна в политическите сили.

Националното изследване на „ Маркет линкс “ е финансирано и осъществено взаимно от bTV и организацията. То е извършено измежду 1024 лица над 18 година в страната, в интервала 17 – 23 септември по методите на пряко-лично изявление и онлайн анкета.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР