Доверието е ключ към всяка връзка. От отношенията, които имаме

...
Доверието е ключ към всяка връзка. От отношенията, които имаме
Коментари Харесай

5 типа , което ще накара хората да ви се доверят

Доверието е ключ към всяка връзка. От връзките, които имаме със фамилията си, с нашите другари, сътрудници, до сантименталните взаимоотношения, доверието е от първостепенно значение. Да спечелиш нечие доверие може да бъде мъчно, даже и в случай че сме по принцип надеждни хора.

От друга страна, всички знаем какъв брой е мъчно да имаме доверие на хора, които не познаваме доста добре, като познати, сътрудници и даже непознати. Ако просто променим държанието си, ние можем да потвърдим, невербално, какъв брой сме надеждни.

1. Изразяване на съпричастност посредством опрощение

Извинявайки се за неща, които са отвън нашия надзор, като дъждовен ден или препълнен трен, можете да покажете, че сте съпричастни към обстановката на някой различен, даже и да не сте повода за казуса. Това се назовава " ненужно опрощение ", което в основата си значи " излишно ", с спомагателен акцент върху това, че е " повече от задоволително ". Ако някой има неприятен ден или скърби за нечия загуба,: " Съжалявам, " може да изрази както угриженост, по този начин и съпричастност и може да завоюва доверието на другия.

2. Отразяване езика на тялото на събеседника

Ако усетите, че имитирате езика на тялото на човек, когато разговаряте с него, това е добър знак, че към този момент сте на път да спечелите доверието на този човек. Проучванията демонстрират, че незначителното отразяване на езика на тялото на различен човек може да усили чувството за доверие на този човек, без другото лице да знае, че държанието му се копира.Този способ е изключително потребен за договаряния и разрешаването на междуличностните разногласия. Въпреки това не забравяйте да извършите това тънко. Ако копирате всяко едно придвижване, което човек прави, може да наподобява малко необичайно! Просто позволете на тялото ви да последва образеца на другия, естествено и ще бъдете изумени от това какъв брой по-отворен и открит става той.

3. Приемане на леко разстройване или позор

Да бъдеш кадърен да пренебрегнеш разстройването с грациозност и да можеш да го приемеш, се оказва позитивна линия, когато определяш дали някой е заслужен за доверие. Извършено проучване демонстрира, че човек, който реагира на отличен резултат от тест, първо с стеснение, а по-късно с горделивост, кара хората, които са го видели по какъв начин реагира с стеснение, да му се доверят повече. За разстройването се споделя, че демонстрира, повече словоохотливост, което неизбежно води до повече хора, които желаят да се свържат с този човек. Всеки се тормози малко от време на време и в случай че не се страхувате да го покажете, ще накарате другите да последват образеца ви, те ще се почувстват по-спокойни край вас, а по този начин и ще ви се доверят повече.

4.Приветливи аромати

Това, което мирише хубаво за някои хора, може да мирише неутрално за други. Въпреки това, науката демонстрира, че методът, по който миришем, може да окаже огромно въздействие върху това дали има възможност други хора да ни повярват. Лавандулата е мирис, който постоянно се счита за привлекателен, за разлика от други аромати, тъй като има успокоителен резултат, когато го усетим.

Други миризми, като мента, могат да бъдат по-стимулиращи, което може да сложи хората нащрек, вместо да ги отпусне. Ако желаете да изглеждате по-доверчиво, потреблението на шампоан с лавандула или препарат за облекла с лавандула, може да ви помогне да постигнете тази цел.

5. Общи другари

Хората са по-склонни да се доверят на хора, с които приятелите им са с другари. Това е феномен, наименуван " триадично или племенно затваряне ", което значи, че двама души, които имат общ прочут, са доста по-склонни да се сближат.

В изследване, извършено със обществените медии, хората са доста по-склонни да одобряват поръчки за другарство от хора във Фейсбук, в случай че имат общи другари с тях. Много по-вероятно, (всъщност! 80% ) от хората са приели поръчка за другарство, в случай че имат 11 или повече общи другари.

Заключителни мисли:

Докато да бъдеш благонадежден се демонстрира повече посредством дейности и думи, доверието може да бъде извоювано и от тези фини държания, които споменахме. Науката е потвърдила, че има няколко държания и привички, които могат да ни оказват помощ да спечелим доверието на хората към нас, което построява по-дълготрайни и щастливи връзки. Това са елементарни, ежедневни неща, които могат да оказват помощ да изразим вътрешните си качества на хората към нас.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР