Доверие в изборния процес се гради трудно, бавно и с

...
Доверие в изборния процес се гради трудно, бавно и с
Коментари Харесай

Никола Минчев: Доверие в изборния процес се гради бавно, а не с промени за една нощ


Доверие в изборния развой се гради мъчно, постепенно и с поредни дейности, а не с промени в изборните правила за една нощ. Това сподели в предаването „ Лице в лице “ Никола Минчев обединението „ Продължаваме промяната “ –„ Демократична България “ за броенето на бюлетините.

„ Новата коалиция е коалиция на правилата, които водят към една по-добра България, а не на спасението. Става дума за една България с по-развита и новаторска стопанска система, по-добър стандарт на живот, понижено обществено неравноправие, с господство на правото – на каузи, а освен на думи “, разясни той.

Според Никола Минчев новата коалиция ще се пребори за първото място. „ Ние не бягаме от отговорността да съставим държавно управление “, отхвърли той изказванията на ГЕРБ, че „ Продължаваме промяната “ желаят да провалят съставянето на държавно управление и в идващия парламент, с цел да се отиде още веднъж да избори през есента (заедно с кметските).

Той акцентира, че новата коалиция ще направи всичко допустимо да сформира държавно управление в границите на 49-ото Народно заседание, тъй като България има потребност от непоклатимост. Никова Минчев не отхвърли, че е допустимо да имат препокриване по съответни тематики с ГЕРБ, само че евентуално няма да търсят тяхната поддръжка.

„ Радвам се на тази поръчка от страна на Бойко Борисов за промени в законодателството, която между другото пристигна незабавно след оповестяването на следващия лист със наказания по „ Магнитски “. Надявам се тя да бъде изпълнена, тъй като ще е добре за България. Освен това приемането на тези закони са свързани с второто заплащане по Плана за възобновяване и резистентност, както и за прогрес на страната ни “, сподели още той.

Никола Минчев акцентира, че са се появили доста разграничителни линии сред Българска социалистическа партия и „ Продължаваме промяната “ – изключително в частта за даването на оръжие на Украйна и измененията в изборното законодателство.

„ Доверие в изборния развой се гради мъчно, постепенно и с поредни дейности, а не с промени в изборните правила за една нощ. С това последно решение на ЦИК, което ние апелираме, няма по какъв начин да не се наруши доверието на българи в изборния развой “, означи още някогашният ръководител на Народното събрание.

Вижте какво още сподели той за реденето на листите във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР