Дотук партиите просто бягат от властта, прехвърлят я на президента.

...
Дотук партиите просто бягат от властта, прехвърлят я на президента.
Коментари Харесай

Политолог:Промяната трябва да дойде през партиите

Дотук партиите просто бягат от властта, трансферират я на президента. Самият политически модел стартира самичък по себе си да се трансформира от това, че партиите са неспособни да бъдат виновни. Това сподели политологът Мария Пиргова в „ Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

Няма подозрение в това, че страната ни е евроатлантически насочена. Проблемът е, че партиите не желаят да поемат отговорност задоволително ясно обвързвана с близостта на войната, акцентира тя.

Според нея политическият хайлайф би трябвало да се насочи към генерално преустройване на политическата система на страната. „ Една политическа система или модел е ефикасен 30 ли 40 години. оттова нататък той прониква в публичната тъкан и става неефикасен - това, което виждаме в този момент. Виждаме, че партиите не желаят да трансформират нищо ", разяснява тя.

Политологът Светослав Малинов счита, че тежката поляризация и разделяне в българското общество са отразени в политическите партии. „ Едното разделяне беше статукво-промяна. Върху това нещо обаче се насложи и ново разделяне - за и срещу експанзията на Русия. И по този начин евроатлантическата общественост се оказа разграничена на две. Сега ще забележим кои сили - центробежните или обединителните, ще надделеят след изборите ", разяснява той.

Задължение на политическите партии е да приготвят своите гласоподаватели, че ще са нужни взаимни отстъпки за образуване на кабинет, акцентира Малинов.

Поведението на политическите сили по време на предизборната акция ще бъде основно за крайния резултат, счита той.

Промяната би трябвало да пристигна през партиите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР