Доцентът от Московския държавен институт по международни отношения (МГИМО) Андрей

...
Доцентът от Московския държавен институт по международни отношения (МГИМО) Андрей
Коментари Харесай

Експерт направи стряскаща прогноза за човечеството през следващите години

Доцентът от Московския държавен институт по интернационалните връзки (МГИМО) Андрей Безруков e декларирал, че през идващите 5-10 години предстоят доста сложни времена за човечеството, свързани с битката за оцеляване, оповестяват международните издания.

Най-вероятно не може да става дума за някакъв разцвет. Експертът счита, че в последно време обстановката в света е станала извънредно напрегната.

Според мнението на Безруков, за нашия свят идва епоха на смяна, която ще продължи към 20 години. Нещо повече, през първите 5-10 години човечеството ще се бори за своето оцеляване.

Положението в света е същото като при започване на предишния век. Социалното напрежение тогава е достигнало своя връх и избухват кървави войни. Започва рестартирането на международния ред, който продължава от 1914 до 1945 година. Двете международни войни образуваха нови правила в света, които към този момент не са годни.

Политиците към този момент не приказват за разцвет, а вземат решение извънредно териториални въпроси, усилват военното си преимущество и обмислят въвеждането на нови наказания. Политологът смята, че светът е минал границата, след която той ще се промени вечно.

Човечеството би трябвало да обърне внимание на предишното, с цел да разбере какво носи бъдещето и да откри други способи за превъзмогване на зародилото напрежение.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР