Доц. Сотир Марчев подчерта, че е важно да се възползваме

...
Доц. Сотир Марчев подчерта, че е важно да се възползваме
Коментари Харесай

Експерт бие аларма каква голяма опасност ни грози, ако температурите скочат над 30 градуса

Доц. Сотир Марчев акцентира, че е значимо да се възползваме от хубавото време за физически натоварвания и интензивности. По думите на специалиста хубавото време е мотив за повече физически натоварвания.

Експертът изясни, че при температури над 30 градуса се усилва рискът от безоблачен или топлинен удар. По думите му сърдечно болните хора са по-чувствителни точно към високите градуси.

Билковите антиоксиданти - опция на витамините и минералите

„ В горещите дни сърцето изтласква 2 до 4 пъти повече кръв”, изясни той, представен от bTV.

Според доцента всяко обезводняване предизвиква сърцетуптене. Той предложи при рискови горещини да се пие по една чаша вода на час, като изясни, че не би трябвало да се прекалява с количеството.

По думите на Марчев здравите хора не би трябвало да усещат жадност. Проблемът поражда при хората, които са претърпели инсулт или са заболели от Алцхаймер.

Какво ще се случи с черния дроб в случай че ядете чесън всеки ден

По тематиката за горещото време и потреблението на алкохол, доцентът съобщи, че хората, които не прекаляват с алкохола, не би следвало да имат недоволства.

Също по този начин съгласно специалиста не е потребно да използваме вентилатори за изстудяване, когато температурата на въздуха е по-висока от тази на тялото.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР