Доц. Неделчо Стойчев заяви по : Извършителят на убийството на

...
Доц. Неделчо Стойчев заяви по : Извършителят на убийството на
Коментари Харесай

Психолог алармира, че липсват задълбочени изследвания при издаването на разрешително за оръжие

Доц. Неделчо Стойчев съобщи по: " Извършителят на убийството на Иван Владимиров при всички положения има съществени отклонения в психологичното си действие. Може да има и параноидни прекарвания, граничещи с налудности. Важно да се види защо е освободен от полицията. Много е евентуално това да се е случило заради неадекватни поведенчески модели, които е осъществил като чиновник. "

 

Според доцент Стойчев най-вероятно Иван Владимиров се е въвлякъл във към този момент действителен спор откакто се е прибрал в България: " Вероятно килърът го е разпознал като опасност или зложелател, който консолидира другите. Принципно хората, които имат оръжие, могат да убият някого в положение на афект. Хората не са рационални, а прочувствени същества и постоянно могат да намерят причина да оправдаят действието си. "

 

По думите на доц. Стойчев това е следващият случай на нелепа гибел на човек, който е могъл да не бъде жертва на това принуждение: " Междусъседските свади за жалост в много случаи водят до подобен неблагоприятен изход. Не полицията взема решение каква е пригодността за владеене на оръжие, а законодателните решения на Народно събрание. "

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР