Доц. Михаил Околийски - експерт в Офиса на Световната здравна

...
Доц. Михаил Околийски - експерт в Офиса на Световната здравна
Коментари Харесай

Експерт: Идва пета вълна на коронавируса, дори Румъния е по-добре от нас

Доц. Михаил Околийски - специалист в Офиса на Световната здравна организация у нас, съобщи, че не е утешителен методът, по който се развива епидемията в България. 

" Не знам на какво се дължат оптимистичните прогнози на част от виновните лица, тъй като към момента и на дневна, и на седмична база имаме висок брой новозаразили се, прекомерно висок брой починали хора. Платото, за което се приказва, е също доста условно - изключително на фона на ниския брой имунизирани, аз не виждам никакви мотиви за оптимизъм ", разяснява той.

Според специалиста от СЗО от самото начало сме в една евентуална доста висока заплаха, която ни разграничава доста от другите европейски страни. Той чака пета вълна на ковид у нас и счита, че би трябвало да се усили наклонността на решителни дейности за имунизиране. 

" Над 50 на 100 имунизирани трябваше от дълго време да реализираме, а хората даже не съблюдават ограниченията. Дори Румъния е по-добре от нас. По данни на СЗО имунизираните медици са едвам 26 на 100 в България ", сподели още доцент Околийски пред БНР.

Експертът е безапелационен, че здравната ни система има потребност от промяна и от СЗО са дали рекомендации за това. 

" Ваксинираните доста рядко могат да предават вируса. Те прекарват леко и не умират от ковид ", уточни още доцент Околийски.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР