Доц. Мангъров коментира пред БНР пандемията и мерките срещу коронавируса,

...
Доц. Мангъров коментира пред БНР пандемията и мерките срещу коронавируса,
Коментари Харесай

Доц. Мангъров: Не искам да живея в нова нормалност, искам животът да се върне такъв, какъвто е

Доц. Мангъров разяснява пред БНР пандемията и ограниченията против ковид, като още веднъж акцентира, че Covid-19 не е изключително рисково инфекциозно заболяване: „ Тя не е изключително рискова зараза, а при този ковид се работи като при изключително рискова “.

Доц. Мангъров беше безапелационен, че това, което го движи напред, е, че един медицински проблем се употребява за напълно други цели: „ Затварят се страни, унищожават се бизнеси. Коя е тази мощ, която се пробва да наложи тази нова нормалност. Не желая да пребивавам в нова нормалност, желая животът да се върне подобен, какъвто е. … Новото е, че се затварят хора, които не са заболели “.

Според него резултатите от битката с вируса в България са по-добри, в сравнение с в други европейски страни, тъй като при нас ограниченията са били естествени, а не доста строги.

„ Явно в АБВ се развиват същите процеси – като в цялото общество. Има хора, които са за ограниченията и се опасяват, и хора, които виждат цялото безумство на ограниченията и сриването на стопанската система и душeвността на хората “, означи доцент Атанас Мангъров, чието включване в кандидатдепутатските листи на АБВ провокира спор сред сегашния ръководител на партията, Румен Петков, и нейния основател и пръв водач – президентът Георги Първанов.

„ Мнението на президента Първанов си е негово и аз го одобрявам като комплимент. Бих бил неприятно сюрпризиран, в случай че той имаше позитивно мнение към моята кандидатура “, съобщи началникът на Covid клиниката в Инфекциозна болница. Той посочи, че не е в партия АБВ, а е с тях.

„ Това, което върша, го върша непредпазливо, тъй като виждате, че цяла година съм уединен дребен човек. Кучето си лае, а керванът си върви “, сподели още доцент Мангъров.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР