Доц. Киселова направи важно разяснение за служебния кабинет.Когато се сформира

...
Доц. Киселова направи важно разяснение за служебния кабинет.Когато се сформира
Коментари Харесай

Доц. Киселова обясни какви хора се търсят за служебния кабинет

Доц. Киселова направи значимо обяснение за служебния кабинет.

Когато се образува длъжностен кабинет се търсят хора, които са осведомени с тематиката и могат да навлязат бързо. Т. е да не се изгубят в коридорите на властта. Също по този начин да са с положително име в своите среди. Хората, които се съгласяват, не могат да вземат участие в предизборната акция, не могат да вземат участие в листите. Това сподели по БТВ преподавателят по конституционно право в СУ Наталия Киселова.

Тези министри имат пълномощия на всеки различен, само че с конкретизиране, че президентът разпуска Народно събрание и няма да може да разчита на поддръжката му, написа frognews.bg.  

Има две групи адвокати, които предизвестяват за проблеми, а други, които оправдават взетото решение и носят от 9 кладенци вода. През последните години сме очевидци на актове на Народно събрание, които мъчно могат да бъдат оправдани. 

Конституцията не е показала период за разформироване на Народно събрание. Но практиката е откакто се оповести, че не е допустимо да се образува държавно управление с третия мандат. Втори август съгласно мен е рационалната дата да се разпусне Народно събрание. Сроковете за идните дни стартират да текат от 3-ти август. 

Когато има незабавни задания, президентът дружно с парламентарните групи, само че това би трябвало да е конкретизирано, могат да дефинират какво би трябвало да свършат. 

Тук не се мисли по какъв начин оперативно до се вземе решение /бел. ред.  за началник на КЕВР/. Предлага се да се върне предходния ръководител с изминал период. Не зная дали господин Иванов дали желае. Законът мълчи по този въпрос. добре е да се намерения за един от настоящите членове или да се организира процедура за нов ръководител.

В случая Народно събрание би трябвало да има акт, с който да уреди правните последствия. Г-н Иванов може да бъде съживен до избор на нов ръководител. Законът не е добре написан. Много пълномощия са дадени на ръководителя. Може да се промени правилника. С предлагането за се възвърне господин Иванов връщаме обратно времето. 

Изборите се трансфораха в игра на шанса и на щастието. Свидетели сме на екзотични  обстановки и субекти. Всеки президент би трябвало да има телефоните на най-хубавите специалисти. Въз основа на персоналните си контакти може да реши кои хора да предложения за служебно държавно управление. Това лишава време-седмица, две. 

Когато една партия не е записана, тя употребява регистрацията на други. Ако основат коалиция, те могат да употребяват регистрацията на съдружните си сътрудници.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР