Доц. д-р Спас Ташев е дипломат, основател и пръв директор

...
Доц. д-р Спас Ташев е дипломат, основател и пръв директор
Коментари Харесай

Фалшификат срещу България: Несъществуващия договор

Доц. доктор Спас Ташев е посланик, създател и пръв шеф на Културно-информационния център на България в Скопие, създател е на книгата “Трагедията на еврейското население във Вардарска Македония и Беломорието – 1943 ”. Днес той гостува на Кънчо Кожухаров в рубриката „ Видимо и невидимо: Изопачената история “.

„ За цар Борис III и изобщо за българското държавно управление излиза наяве, че идването на германците на Балканите е неизбежно. Вариантът, че България може да запази своя неутралитет е просто едно положително благопожелание, само че то не почива на действителната конюнктура “, споделя доцент Спас Ташев във връзка присъединението на България към Тристранния пакт. По негово мнение, а също и по мнението на доста откриватели, приемането на Закона за отбрана на нацията е превантивна мярка и макар, че се счита, че Закона за отбрана на нацията копира нюрнбергското антиеврейско законодателство, има две основни разлики - евреите български жители съхраняват българско си гражданство и се Забраняват някои, възприемани като секрети, интернационалните организации - масонство, Ротари клуб и други, т.к. цялото държавно управление отпред с министър-председателят Богдан Филов са масони.

„ Изборът за нас е бил, или да ги допуснем като съдружници, или да влязат като окупатори, и в случай че ще приказваме през призмата на съхраняването на живота на евреите, т.к. те са били най-застрашени, поражда въпроса: при кои от двете условия евреите в България щяха да бъдат предпазени, в случай че бяха пристигнали германците като окупатори или като съдружници? Мисля че отговорът самичък идва за всички фенове. Това е линията, която българското държавно управление подхваща. И апропо, макар този мощен немски напън, България съумява да се контракти, че присъединението към тристранният пакт да стане все още, в който немските войски влизат в България, т.е. на процедура за всеки интернационален наблюдаващ това значи загуба на български суверенитет под напън. “,

Целият диалог на Кънчо Кожухаров с доцент доктор Спас Ташев можете да гледате във видеото:

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР