Доц. д-р Атанас Мангъров е началник на детското отделение в

...
Доц. д-р Атанас Мангъров е началник на детското отделение в
Коментари Харесай

Доц. Мангъров пред ФАКТИ за вируса - къде бъркат щабът, политиците и Гешев

Доц. доктор Атанас Мангъров е шеф на детското поделение в Инфекциозната болница в София. Доцент към Катедрата по инфекциозни заболявания, паразитология и тропическа медицина. Сред целия информативен поток, който ни залива по тематиката с ковид, Мангъров е измежду дребното експерти, които вдъхват успокоение и наподобяват задоволително способени по тематиката, оттатък суматохата. Затова от ФАКТИ взехме решение да го потърсим с настоящи въпроси към развиването на заболяването в България.

- Доц. Мангъров, през вчерашния ден генералният шеф на Световната здравна организация прикани страните да вършат оптимално огромен брой проби за ковид на популацията. У нас обаче не е по този начин. Направени са едвам към 250 теста. При това те са по-скъпи и резултатите излизат по-бавно, в случай, че има алтернатива за бързи и евтини проби. Защо се получава по този начин и по какъв начин можем да разбираем дейностите на страната?

- Това, което разбираме от изказванията на Оперативния щаб е, че те смятат актуалните проби за по-точни. Другите съгласно тях не били надеждни, макар че те имат европейски документ и тяхната сензитивност във връзка с имуноглобулините М е някъде към 88-89%, а във връзка с имуноглобулините G е 97-98%. Тяхната специфика е 100% и за едните, и за другите. Може би ще ги вкарат, само че още не са ги въвели. Ако тези проби се вкарат, употребяваните все още референтни проби могат да послужат единствено за тези хора, които са дали позитивен резултат при бързите проби.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР