Доц. д-р Александър Симидчиев е депутат от квотата на ДБ,

...
Доц. д-р Александър Симидчиев е депутат от квотата на ДБ,
Коментари Харесай

Доц. д-р Александър Симидчиев пред novini.bg: Лечението няма съществен ефект върху протичането на респираторните заболявания

Доц. доктор Александър Симидчиев е народен представител от квотата на Демократична България, които в сегашния състав на Народно събрание са в коалиция с Политическа партия. Той е прочут български доктор - пулмолог, член на УС на Дружеството по белодробни заболявания, ръководител на съдружие " Въздух за здраве ". Преди работеше в Централна клинична болница при Медицински институт на Министерство на вътрешните работи. Помолих го за експертен коментар във връзка на зачестилите недоволства от пациенти, страдащи от остри респираторни болести, кашлица, грип, коронавируси и впрочем от " букета " на най-вече зимните заболявания. Напоследък доста хора се оплакват от продължаваща със седмици кашлица, без други признаци. На какво се дължи това?

Кашлицата се предизвика от няколко източника, само че какъвто и да е вирусът, в случай че той не засегне избран тип конструкция, няма да провокира признаци.

Кашлицата стартира, когато са наранени някои от трите вероятни източника-структури - това са носът, белият дроб и стомахът.

Когато болестта тръгне от носа, секретът натича обратно и надолу и като стигне до дихателните пътища, провокира кашлица.
При вторият вид на пораждане на кашлица, са наранени самите дихателни пътища и тогава се вижда, че тече щедро секрет, а е допустимо да се усеща и свистене в гърдите.
Третият вероятен метод за стимулация на кашляне, е когато стомахът е изумен от аденовируси, които провокират инфектиране, връщане на киселини назад по хранопровода и отново стартира кашлица.
Условията за разпространяване на респираторни вируси през зимата са удобни и те бързо се множат. Лечението, какта се споделя, е 7 дни с лекарства или една седмица без нищо, т.е. при вирусни инфекции не можем да създадем кой знае какво, с изключение на при редки изключения като грипа да вземем за пример, който има характерно лекуване. Вирусите засягат най-вече лигавиците.
Всяка година коронавирусът търпи голям брой промени. Като RNK вируси самата им генетична информация се носи от RNK. При ДНК-вирусите, които са двойноверижни, постоянно остава едно аварийно копие, което при размножаването на вируса пази генетичната информация. Докато RNK-вирусите, които са едноверижни, нямат аварийни копия и постоянно се получават неточности при копирането на генетичната информация, което пък води до неопределеност на вирусите. Това е една от аргументите коронавирусите и в бъдеще да са опасност за пандемии - те доста бързо се променят в границите на месеци.

Какви ограничения да вземат хората, изумени от респираторни инфекции?

При близо 90 на 100 от засегнатите от тези болести, заболяванията минат и с лекуване, и без такова. Лечението няма значителен резултат върху протичането на респираторните болести. Единственото вярно и потребно нещо, което можем да създадем като съзнателни жители във връзка с обществото ни, е да се опитаме да не разпространяваме тези болести. Това значи да се изолираме у дома, да носим маски, да не отиваме в аптеки, градски превоз и магазини, където има доста други хора. Това е обществено-лечебно, само че не е лично-лечебно.
Нужни са ни повече разяснителни и осведомителни акции, които на наличен език да предизвестяват и поучават хората какви ограничения да вземат за предварителна защита и по-леко изкарване на тези болести, които са естествени за зимните интервали. За рисковите групи - деца под 5 години и възрастни над 65 години, е доста значимо да бъдат имунизирани. За тях грипът и коронавирусът може да се трансфорат в съществени и застрашаващи болести.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР