Доставянето на Украйна на японски ракети за системите за противовъздушна

...
Доставянето на Украйна на японски ракети за системите за противовъздушна
Коментари Харесай

Захарова: Доставянето на Украйна на ракети Patriot от Япония ще бъде враждебна стъпка

Доставянето на Украйна на японски ракети за системите за противовъздушна защита Patriot би било враждебна стъпка и би довело до най-сериозни последствия в връзките сред Москва и Токио, предизвести представителят на външното министерство Мария Захарова, оповестяват съветски медии. 

Тя призна, че при прехвърлянето на японски ракети в Съединени американски щати „ ще се употребява към този момент потвърдена скица, при която боеприпасите в последна сметка се озовават в Украйна “.

„ В тази връзка бихме желали да предупредим, че в случай че японски ракети попаднат в ръцете на украинските въоръжени сили, сходни дейности ще се смятат за очевидно враждебни по отношение на Русия и ще доведат до най-сериозни последствия за Япония в подтекста на двустранните връзки. “ Това сподели представителят на съветското външно министерство Мария Захарова.

На 22 декември японското държавно управление промени законодателството, което контролира износа на оръжия и военно съоръжение.

Токио предприе тази стъпка, с цел да достави на Съединени американски щати муниции за зенитно-ракетни системи Patriot, прецизира Japan Times.

Поправките разрешават доставката на смъртоносни оръжия, създадени по лиценз в Япония, на страни, които имат патенти за тези артикули. Ракетите за системите Patriot в Япония се създават от индустриалния тръст Mitsubishi Heavy Industries по съглашение с американските отбранителни компании Lockheed Martin и RTX.

Според събеседниците на изданието, идното предаване на муниции на Вашингтон е належащо, с цел да могат Съединени американски щати да попълнят запасите си, които са изчерпани заради обилни доставки на оръжие за Украйна.

Въпреки това измененията, направени от държавното управление в японското законодателство, разрешават по-нататъшно изпращане на ракети до трети страни в случай че Токио даде единодушието си.

Единственото изискване е третата страна да не е във военно състояние. Така Вашингтон няма да може да трансферира в Киев ракети, доставени от Япония, само че ще може да изпраща муниции от личните си хранилища, като в подмяна получава японски.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР