Доставките на газ по далекопровода Северен поток паднаха до нула

...
Доставките на газ по далекопровода Северен поток паднаха до нула
Коментари Харесай

Русия спря газа по Северен поток

Доставките на газ по далекопровода " Северен поток " паднаха до нула кубични метра в час, работата по магистралния далекопровод е спряна за три дни поради планов ремонт на компресорната станция " Портовая ", заяви операторът на газотрансграничната мрежа, представен от РИА Новости.

По информацията на оператора на газопровода Opal, който получава гориво от " Северен поток ", доставките по Балтийската автомагистрала са спрени от 4.00 часа московско време, както бе обявено и от " Газпром ". По-малко мощният газопровод Нел спря да получава газ още по-рано - от 3.00 часа сутринта.

Съоръжението приемане и разпределя природен газ на територията на оператора на газопреносната и тръбопроводната мрежа Gascade в Лубмин.

Спирането на употребата на " Северен поток " е обвързвано с рутинни поправки на единствения работещ газопомпен елемент на портовата компресорна станция Trent 60. Те ще бъдат направени от експерти на " Газпром " и Siemens.

Германската компания, в сходство с техническата документи, би трябвало да обслужва уреда на всеки 1000 часа: инспектира и почиства корпуса, ревизира защитните клапани и контролира системата за надзор на въздушния поток.

Тридневно прекъсване на газопровода ще лиши Европа от съвсем 100 милиона кубически метра съветски газ, което подхожда на два дни запълване на подземните складове в района. След привършване на работата, при липса на механически неизправности на блока, преносът на газ ще бъде възобновен до равнище от 33 милиона кубически метра дневно.

Миналата седмица борсовите цени на газа надвишиха границата от 3500 $ за хиляда кубически метра, което е връх от март тази година. Подобно повишаване на цените на европейските пазари се дължи на несигурността в предлагането.

От средата на юни " Северен поток " работи с ограничавания, а от края на юли работи единствено с 20 % от близо 170-те милиона кубически метра пропускателна дарба дневно. Руската страна акцентира, че намаляването на доставките се дължи само на глобите, които провокираха проблеми с поддръжката и ремонта на газопомпените елементи на Siemens. Сега линията се обезпечава единствено от една турбина.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР