Доставчикът на Apple в Китай Foxconn затвори производството си в

...
Доставчикът на Apple в Китай Foxconn затвори производството си в
Коментари Харесай

Китай затвори фабрики на Apple и рискува хаос в глобалната верига за доставки

Доставчикът на Apple в Китай Foxconn затвори производството си в два от най-големите си обекта в Шенжен поради 66 случая на Covid-19 в града, оповестяват международните организации. Работата във фабриките е изцяло спряна, откакто управляващите блокираха напълно града с население от 17,5 милиона души.

От Foxconn обявиха, че чакат локалното държавно управление да реши по кое време фабриките ще могат да отворят още веднъж.

Предвижда се блокирането да продължи една седмица, като през това време по разпореждане на здравните управляващи всеки гражданин на града ще бъде тестван по три пъти.

От Foxconn оповестиха пред Fortune, че са коригирали своята индустриална линия, " с цел да се сведе до най-малко евентуалното влияние на блокирането в Шенжен върху световната верига за доставки ".

Освен пренасочването на веригата за доставки на Apple, едноседмичното блокиране в Шенжен може да аргументи огромни разстройства в интернационалните линии за доставки и на други софтуерни колоси, разясняват специалисти.

Градът разполага с някои от най-големите пристанища в света и е съществена последна точка в търговията сред Съединени американски щати и Китай. Шенжен е и дом на софтуерни колоси като Tencent и Huawei Technologies.

Когато управляващите стопираха интервенциите в пристанището Янтиан в Шенжен, с цел да се оправят с огнището на Covid-19 предишния юни, това провокира закъснение във веригата за доставки и минаха месеци преди обстановката да се облекчи. Янтиан е четвъртото по величина пристанище в света и обработва почти 90% от доставките на електроника в Китай.

Един изпълнителен шеф на корабния колос Maersk разказа миналогодишното четириседмично затваряне на пристанището като " доста по-голяма рецесия от тази, в резултат на разбиването на Ever Given в Суецкия канал ".

Според данни на Bloomberg към днешна дата пристанището Янтиан към момента работи обикновено. Остава да забележим дали нещата ще се усложнят през идващите дни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР