Достатъчно, стига“, призовава президентът Джо Байдън в своята реч към

...
Достатъчно, стига“, призовава президентът Джо Байдън в своята реч към
Коментари Харесай

Байдън иска по-строги закони за оръжията: Колко още касапници сме готови да приемем

" Достатъчно, стига “, приканва президентът Джо Байдън в своята тирада към нацията, приканвайки Конгреса да забрани продажбата на нападетелни оръжия. Думите му са във връзка поредицата от смъртоносни стрелби в страната в последните няколко седмици.

В речта си президентът уточни, че прекалено много места в Америка, като учебни заведения, супермаркети и други ежедневни места, са се трансформирали в „ полета на убийства “.

„ Не става дума за отнемането на нечии оръжия. Не става дума за отнемането на нечии права. Става дума за отбраната на децата ", съобщи Байдън.

Той сподели, че Конгресът би трябвало да се стреми да вдигне възрастта на закупуването на огнестрелни нападетелни оръжия от 18 на 21 години. Перспективите висшият законодателен орган на Съединени американски щати да одобри каквито и да било ограничения за надзор върху оръжията обаче наподобяват несигурни. Върховният съд на Съединени американски щати може вместо това да бъде подготвен да разшири правата на американците върху оръжието в знаков случай, който съдиите преглеждат.

„ Колко още касапници сме подготвени да приемем? “, попита Байдън.

Миналата седмица 18-годишен въоръжен мъж умъртви 19 възпитаници и 2 учители в начално учебно заведение в Увалде, Тексас. В сряда при друга офанзива в Тулса, Оклахома стрелец лиши живота на четирима души, както и своя личен.

Ако законодателите не подхващат дейности по въпроса, гласоподавателите ще би трябвало да употребяват своето " отвращение ", с цел да го трансфорат в централен въпрос на идните междинни избори през ноември, предизвести Байдън.

Частната благосъстоятелност върху оръжието е залегнала във Втората корекция на Конституцията на Съединени американски щати и е право на всеки американски жител. Байдън сподели, че поправката не е " безспорна " и добави, че новите ограничения, които той поддържа, не са ориентирани към лишаване на оръжията на хората.

Съдебната комисия на Камарата на представителите организира изключително съвещание, с цел да разиска нови оферти за надзор на оръжията. Конгресменът Грег Щойб от Републиканската партия се причисли към чуването от вкъщи си посредством видео връзка. Той сподели няколко револвера от персоналната си сбирка, които съгласно него ще бъдат неразрешени, в случай че законът бъде признат.

Демократ от Тексас се намеси и сподели: „ Надявам се, че револверът не е зареден “, а Щойб отговори: " Аз съм в къщата си. Мога да върша каквото си желая с оръжието си ".

Everything you need to know about this gun control package: Democrats don’t even want to let me show what they’re trying to ban.

I’m an American in my own home, and I’ll do whatever I want with my guns, Mr. Chairman.
— Congressman Greg Steube (@RepGregSteube)
Републиканецът Луи Гомерт сподели, че демократите " упрекват републиканците в съучастничество в ликвидиране ".

Междувременно Върховният съд на Съединени американски щати разисква един от най-рестриктивните закони за оръжията в Ню Йорк, който слага строги ограничавания за това кой може да носи оръжие на обществени места. Ако съдиите анулират закона, възбраните на държавно равнище за нападателни оръжия могат да бъдат анулирани в цялата страна.

Според държавни данни, тази година в Съединени американски щати е имало 233 всеобщи стрелби, при които четирима или повече души са убити или убити.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР