Достъпът от учебните автошколите до информационните системи на Изпълнителна агенция

...
Достъпът от учебните автошколите до информационните системи на Изпълнителна агенция
Коментари Харесай

Автошколите започват нови курсове от 11 май

Достъпът от образователните автошколите до осведомителните системи на Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " е възобновен от 4 май.
От петък, 8 май, се чака да стартира записване на нови курсисти, а от 11-и (понеделник) да се даде начало на нов обучителен курс. Това разгласи Малинка Бондаренко, зам.-председател на Съюза на българските автомобилисти пред БНР.
Шофьорските курсове бяха прекратени в средата на март с оповестяване на изключителното състояние. Близо два месеца не се правиха и изпити по кормуване от ИА " Автомобилна администрация ".
Беше оставена опция да се продължат отдалечено теоретични занимания, както при други образования, само че и те бяха спрени, сподели Бондаренко.
Дори с подхванати ограничения и практическите часове можеше да продължат, акцентира тя и уточни за образец таксиметровите служби, които не стопираха активността си по време на изключителното състояние.
" Курсистите би трябвало да се научат да ръководят автомобила, да съблюдават разпоредбите за придвижване и да разсъждава, когато кара, само че броят часове не са гаранция, че лидерът във всяка бъдеща обстановка ще реагира отговорно и съответно ", разяснява още зам.-председателят на СБА.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР