Достъпът до някои обществени места да става със и с

...
Достъпът до някои обществени места да става със и с
Коментари Харесай

Ангел Кунчев предлага на МЗ нови противоепидемични мерки. Ето какви

Достъпът до някои публични места да става със и с бърз антигенен тест. Ако това не се схване, да се ограничи още потенциала за достъп на хора до тези обществени места и да се прекратят някои действия. Това са единствено част от новите противоепидемични ограничения, които основният държавен здравен инстпектор предлага на министъра на опазването на здравето. В предложенията се споделя по кое време и при какви условия учелните заведения минават от присъствено на онлайн образование. Ето цялостния текст на известието на Министерство на здравеопазването:

" Главният държавен здравен контрольор (ГДЗИ) е изготвил отчет до министъра на опазването на здравето, в който предлага да бъдат избрани спомагателни противоепидемични ограничения поради повишения брой на инфектираните с COVID-19 лица и покачвания брой на заети кревати в лечебните заведения. В отчета са обосновани две различни оферти за противоепидемични ограничения:

1. Достъпът до редица действия и обекти с публично предопределение да се реализира посредством показване на документ за имунизиране, за преболедуване, или за проучване с бърз антигенен тест или с PCR, каквато е практиката в редица страни на Европейски Съюз. Предлага се това условие да се отнася до допускането в просветителни, обучителни, публични, обществени, културни, развлекателни, спортни обекти и действия.
 Туристическият отрасъл желае неотложно въвеждане на зелените документи Туристическият отрасъл желае неотложно въвеждане на зелените документи
Сдружение на туроператорите и туристическите сътрудници „ Обединение „ Бъдеще за туризма ” (СТТА ОБТ) - най-голямата работо...

2. Алтернативно, в случай че не се схване въвеждането на зелен документ, да се дефинират спомагателни ограничавания в потенциала и преустановяване на избрани действия, в детайли посочени в отчета на ГДЗИ.

Отделно от общите ограничения, в отчета се оферират съответни ограничения в областта на образованието:

Задължително носене на защитна маска за лице за целия педагогичен и непедагогически личен състав и децата от пети и последващи класове по време на престоя им в образователните заведения. Ограничаване на смесването на деца от разнообразни паралелки, посредством прекратяване на групови извънкласни действия. Спортните действия да се организират единствено навън.

При постигане на 14-дневна заболяемост над 500 на 100 000 население на общинско равнище да се вкарва образование в електронна среда по график и недопускане на повече от 50% от паралелките в присъствено образование. При постигане на 14-дневна заболямеост над 750 на 100 000 население на общинско равнище - прекратяване на присъственото образование.
 Школите и образователните центрове: Не ни затваряйте Школите и образователните центрове: Не ни затваряйте
В отворено писмо до министрите на опазването на здравето, на образованието и до основния здравен контрольор, от Българската асоциация за неформ...

При неявяване на над 20% от учениците от учебно заведение и/или сложени под карантина над 30% от паралелките в обещано учебно заведение в община прекосяване на образование в електронна среда по график, с присъствено образование на паралелки с минимален брой отсъстващи и не повече от 60% от паралелките.

Министърът на опазването на здравето е разпоредил отчета да бъде изпратен на всички заинтригувани страни, ведомства и организации с молба за мнения по препоръчаните ограничения.

Министърът на опазването на здравето привиква изключително съвещание на уголемен състав на експертния съвет по епидемиология в понеделник, 18 октомври, на който да бъдат разисквани направените оферти.

Министърът на опазването на здравето е разпоредил закупуването на спомагателни 1 милион антигенни проби за потребностите на здравния надзор. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР