Доста вяло тръгна Изложението за сватби и събития - Weddings

...
Доста вяло тръгна Изложението за сватби и събития - Weddings
Коментари Харесай

Как Холивуд направи сватбите ни да струват по 50 бона

Доста неенергично потегли „ Изложението за сватби и събития - Weddings & Events Expo “ в зала „ Кободрум “. А на него са показани над 40 топ компании от сектора на тържествените обреди, които демонстрират най-новите трендове в организирането им.

В първите часове от откриването си ревюто бе посетено от много малко хора. А на него има какво да се види. В Колодрума е конфигурирана секция от голяма сватбарска шатра направена от наша компания по български технологии, има компании, които дават гайдари и тъпани за извеждане на булката, рокли, разнообразни модели пръстени и даже големи торти от захарно тесто. 



На ревюто участват и най-известните видео оператори и фотографи. 

Братята Красимир Петров и Николай Петров са измежду известните оператори на тържествени събития. Те настояват, че стилната българска женитба сега към този момент излиза сред 30 и 50 хиляди лв.. 

„ Има хора, които си поръчват такива сватби без да се замислят. Това са експертите от IT бранша в София. Хората със средства в този момент търсят сватби навън от холивудски вид – във винени мазета или лозарски масиви “, споделя Красимир Петров.



Пораженията, които сълзливите холивудски филми са нанесли на българските показа за естествена женитба, са неописуеми. Булките всеобщо показват като от коя сантиментална комедия желаят да наподобява сватбата им.

Най-интересните сватби край Пловдив са в региона на Перущица и Устина. Там за тържеството наложително се пуска дрон, тъй като местоположението е забавна. „ Не е хубаво да използваш дрон в затворено помещение, само че някои хора и това желаят “, споделя господин Петров.

Ковид рецесията е трансформирала сезонността на сватбите – модата в този момент е да са навън. Заради това се вършат главно в четири месеца – юни, юли, август и септември.

На ревюто може да се видят невероятните сватбарски фрагменти на пловдивските фотографи Георги Лесов и Пламен Кръстев. 



Една от фотосите им демонстрира по какъв начин към младоженците се е завихрил пясъкът на плажа. Фотото е направено в действителни условия. На друга младите се целуват под пороен дъжд под чадър.

„ В София ни валя проливен дъжд и използвахме резултата на дефекта “, изясни Георги Лесов.

На ревюто в модел от стиропор е демонстрирана най-скъпата сватбена торта, която се прави сега у нас. Декораторките Тамара и Лина са я кръстили „ Дубайската торта “. 



В нея от захарно тесто е завършено нещо като зала с шадраван, където са сложени стилизираните фигури на младоженците. Работата по " Дубайката " лишава седмици и по тази причина майсторките даже не желаят да кажат, какъв брой коства осъществяването й. 



На ревюто има е забавни флористи за украса на пространствата, където са сватбите. Хитът от няколко години е всеобщото потребление на папуаска трева.

Тя може да се подбере по цвят с цел да подхожда на главните цветове на сватбата. Сред нея може да има същински или декоративни рози – всичко зависи от желанието и опциите на клиентите.

Снимки от Наташа Манева

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР