Доста сложна е процедурата за отстраняване на главния прокурор. Това

...
Доста сложна е процедурата за отстраняване на главния прокурор. Това
Коментари Харесай

Магдалинчев: Във ВСС няма политически назначения

Доста комплицирана е процедурата за премахване на основния прокурор. Това изясни пред БиТиВи представляващият Висш съдебен съвет Боян Магдалинчев. Предложението на шестимата членове на Висш съдебен съвет от прокурорската гилдия Иван Гешев да бъде отхвърлен би трябвало да мине през доказване на изказванията им.

Според Магдалинчев информацията за присъединяване на израелския специалист в следствието е спорна. Въпрос на доказване е дали основният прокурор в направил нарушаване, уточни Магдалинчев. Според него Гешев е трябвало да изясни навреме обстановката и да разсее неяснотите към фамилията си.

Магдалинчев не вижда връзка сред поръчката на Мария Габриел за оставка на Гешев и настояването на прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет. Политически назначения няма във Висш съдебен съвет, посочи той. Още преди да бъде определен Иван Гешев, против него потегли една настройка, напомни Боян Магдалинчев.

Мария Габриел да каже с какво е уронил основният прокурор престижа на правосъдната власт, настоя той и разясни, че не вижда такива причини. Още в петък Магдалинчев задействал процедурата по премахване на основния прокурор. Около месец-месец и половина ще продължи цялата процедура. Припомняме, че различен член на Висш съдебен съвет през уикенда съобщи друго – че процедурата може да завърши до края на май.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР