Доста неща научихме за преброяването. Аз за първи път разбирам,

...
Доста неща научихме за преброяването. Аз за първи път разбирам,
Коментари Харесай

Илияна Йотова: При преброяването в Северна Македония от българите са искали документи за произход

Доста неща научихме за преброяването. Аз за първи път разбирам, че тази относително доста дребна цифра, която се получи, идва от обстоятелството, че на избрани места, когато хората заявяват български генезис, управляващите са поискали проявление на български документи. Това не съществува като условие авансово, към представителите на етнически групи в Република Северна Македония такива условия не са планувани. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова от Северна Македония, където е на посещаване втори ден. 

„ Най-накрая българската страна застава зад това да имат работа, да не бъдат сегрегирани изцяло тогава, когато потърсят работно място единствено за това, че заявяват, че са от български генезис “, уточни като образец тя, представена от Би Ти Ви. 

Всички институции и ще продължим да работим за отбрана на тези права. Ще продължаваме да настояваме пред европейските институции, че България няма по какъв начин да каже „ да “ по напредъка за участието на република Северна Македония, до момента в който тези връзки не бъдат контролирани “, съобщи Йотова.

По думите й гаранциите за това не могат да бъдат устни.

„ Пет години след сключване на Договора за добросъседство съвсем нищо не се е случило в това отношение. За страдание и в доста други елементи от текстовете на Договора “, означи тя.

Йотова сервира цветя пред паметника на починалите 15 български туристи при потъването на кораба " Илинден " през 2009 година Тя посети и дневен център за деца с аутизъм в Охрид, финансиран от българското държавно управление.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР