Доста недисциплинирани туристи имаше днес на юг от Созопол, видя

...
Доста недисциплинирани туристи имаше днес на юг от Созопол, видя
Коментари Харесай

Момиче влезе навътре в бурното ни море въпреки забраната

Доста недисциплинирани туристи имаше през днешния ден на юг от Созопол, видя индивидът на Plovdiv24.bg по Черноморието. Флагът на северния плаж в Приморско следобяд бе червен, което значи, че къпането е безусловно неразрешено.

Имаше огромни талази, вълнението бе към 2-3 бала. Това обаче не попречи на десетки самоуверено да нагазят във водата, само че най-малко най-вече до над коленете. Впечатление на всички направи младо момиче, което въобще не се съобрази със сигнализацията и навлезе много във вътрешността в морето, явно рискувайки живота си.

Всички знамена, които спасителите у нас употребяват, дават отговор на интернационалните стандарти и имат цветовете, присъщи за светофарите и предупредителните знаци.

Червен байрак – не влизайте въобще! Морето е прекомерно бурно, вълните са големи, има рискови течения, които даже образуват подводни ями. Това са дупки на дъното на морето на напълно непредвидени места. Представете си, че ходите по дъното и водата ви е до кръста и внезапно при идната крачка потъвате целия – ето това е подводна яма.

Много е рисково! Опасно е самото море – вълните са големи и завличат, тъй че в случай че видите червен байрак, най-добре се радвайте на водата единствено от брега.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР