Доста хора едва свързват двата края, но има и прослойка

...
Доста хора едва свързват двата края, но има и прослойка
Коментари Харесай

Георги Рачев: Предложенията за Нова година у нас варират между 200 и 1000 лева

" Доста хора едвам свързват двата края, само че има и каста с доста пари ", добави климатологът и зам.-председател на Българската асоциация на туристическите организации

с инспекция на цените на хотелите за Новагодина у нас. Тя бе предизвикана от реакцията на българите, разбирайки че, би трябвало да се бръкнат с 11 000 лв. за Новагодина във Велинград.

Какво има в един толкоз безценен новогодишен пакет, има ли резервации и какъв брой хора могат да си го разрешат?

Ядливо злато и златни листчета. Така наподобява едно нормално ядене в петзвезден хотел във Велинград. За Новагодина четири празнични нощувки варират от 1894 лева в двойна стая до 3368 лева в апартамент с две спални. Има и топ оферта:

„ Цената е 11 500. Виждам, че звучи стряскащо. Да, има пакет, чиято цена е такава. Той е за 4 нощувки за нашия президентски апартамент, който посреща 6 души “, споделя Анна Божкова, шеф на петзвезден хотел във Велинград.

„ Категорично избират гостите подобен вид ястия. Бонфиле от млечно телешко филе, пачи дроб, медена горчица с бял мед от магарешки трън, пресни кълнове... и ядливо злато. Имаме кюнефе с моцарела вътре, зеленчуков бульон с перли от зеленчуци, крем сос от тиква с трюфел, тигрова скарида “, изясни Елица Котева, Executive Chef в ресторанта на 5-звездния хотел

Спа удобствата и луксът притеглят.

„ Не сме имали година, в която да не сме съумели да продадем пакетите ни “, споделя Божкова.

Не единствено хотелите в региона на Велинград напредват с новогодишните резервации. Къща за посетители предлага оферта за празничната нощ с барбекю на двора. И тя към този момент е резервирана.

" Три нощувки за 1000 лв. на вечер “, изясни Румяна Каленова, притежател на къща за посетители във Велинград.

Офертата включва цялата къща, която побира 16 души. Така нощувката излиза малко над 60 лв. на вечер.

Нощувката в къщата за посетители е скочила с 200 лв. за година поради повишаването на газта. Най-евтин вид за радостно празнуване отвън дома се оказва кувертът в ресторант.

„ Нашият куверт за новогодишната нощ е 100 лв.. Съвсем леко покачване от предходната година има, което беше 85 лв. “, изясни Илияна Пещерска, шеф на ресторант във Велинград.

Вечерята включва разнообразна и достоверна родопска кухня, музика онлайн и празнична лотария.

„ Най-вече идват за положителната храна, която предлагаме. Прекрасната конюнктура, която сътворяваме за тях. И могат да се провиснал “, сподели Пещерска.

Кувертите в ресторанта към момента са свободни, само че към този момент има запитвания.

За цените във Велинград човек може да пътува до чужбина, дори за доста по-малко пари. Къде ще отидат българите?

Най-предпочитаната екзотична дестинация за Новогодишната нощ е в сърцето на Карибите - Доминиканската република. Цените стартират от 4100 и доближават малко над 5600 лева

В този ценови диапазон може да пътуваме още до Кения и Тайланд за близо 5000 лева, и до Индонезия за към 6000 лева Най-много пари ще са ни нужни, в случай че изберем Мексико. А новогодишният разкош на Малдивите може да доближи даже до близо 42 000 лева

Най-търсена измежду съседите ни е Турция. Егейската част съгласно туроператори предлага най-хубаво качество на услугите по отношение на цена, само че най-евтино ще ни бъде, в случай че изберем Сърбия. Има една измама, обаче за която би трябвало да внимаваме - нормално празничната вечеря е наложителна, само че не е част от цената на офертата.

Ако въпреки всичко предпочетем нашата страна, би трябвало да знаем, че цените на новогодишните пакети не престават да се повишават, все пак експертите от сектора споделят, че ще има добър зимен сезон и цялостни хотели.

„ Новагодина ще бъде студено. Там отоплението ще заеме сериозна част от бъдещата оферта, тъй че в случай че феновете влезнат в мрежата, ще видят, че има извънредно доста предложения за превозване на Новагодина, на първо място в България. 80% от българските оферти ще бъдат в границите на 200-300 до към хиляда лв.. Това към основата някъде сред 400 и 600 за един пакет от 3 нощувки с включена празнична вечеря, с атракциите, с някое известно име, което ще забавлява гостите на Новагодина “, съобщи климатологът проф. Георги Рачев, зам.-председател на Българската асоциация на туристическите организации.

Той изясни, че ножицата на приходите в България продължава да се отваря.

„ Т.е имаме много хора, които колкото да свързват двата края, само че по едно и също време с това имаме и каста, която разполага с много пари “, добави Рачев.

Според специалиста Румен Драганов за Коледа и Новагодина близо половин милион българи ще бъдат на път.

„ Сега за Коледа и Новагодина чакаме половин милион българи да пътуват -около 540 000, от които към 60 000 ще бъдат в чужбина. Част от местата за настаняване реализираха параметрите от 2019 година, други са по-надолу, само че чакаме през 2024 година изцяло да бъдат възобновени размерите от 2019 година

Очакваме милион и 200 000 задгранични гости да влезнат в страната “, споделя Румен Драганов.

Все по-предпочитани стават самолетните предложения и от българите, само че съгласно проф. Рачев главната вълна от пътуващи за Новогодишната нощ ще бъде вътре в страната.

Цените за Новагодина край морето са в извънредно необятен диапазон и мъчно могат да се обобщят. В 4-звезден хотел във Варна дефинират своите куверти като " златната среда ". Срещу 200 лв. оферират празнична вечеря с стратегия, нощувка и брънч на идващия ден.

" Което е напълно прилична цена. Ще имаме диджей празненство, саксофон онлайн, фолклорна стратегия. Ние подчертаваме върху положителното въодушевление, хубавата музика и повече гостите да се забавляват, в сравнение с артистичната стратегия “, сподели Павлин Косев, управител на хотел.

В курортните комплекси предложения има единствено от избрани хотели. Основно такива, които могат да предложат освен това от зимно море.

В курорта Златни пясъци за Новагодина ще работят десетина хотела, които имат опция да дават спомагателни екстри като закрити басейни и спа центрове.

В цените има леко покачване спрямо минали години.

„ Тридневен пакет, в двойна стая, за двама индивида, ол инклузив, с празнична вечеря, със съответните анимации за деца, най-ниската цена е към 1200 лв. за този тридневен пакет за двамата индивида “, съобщи Стоян Маринов, Варненска туристическа камара.

Въпросната цена е за 4-звезден хотел. Ако хотелът е 5-звезден, то офертата е с към 1000 лв. повече.

" Големия % ще бъдат български жители. Разбира се, ще има и от съседите тук, от румънци, които познават обектите. Те са идвали лятото, харесват ги. Също по този начин на румънци ще разчитат и хотелите, които работят в град Варна, тъй като всяка година си има такива обичайни лоялни клиенти от нашата съседка ", добави Маринов.

Най-евтино ще бъде посрещането на 2023-а на площад Независимост в центъра на Варна. Очаква се за първи път от 3 години насам да има обичайния концерт, проведен от общината.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР