Доста граждани са слели почивните си дни и очакваме голям

...
Доста граждани са слели почивните си дни и очакваме голям
Коментари Харесай

Засилен трафик по пътищата се очаква утре

Доста жители са слели почивните си дни и чакаме огромен трафик към огромните обитаеми места на 1 януари. В тази връзка от „ Пътна полиция “ сме създали нужната организация да имаме във всички невралгични места полицейско наличие. Това сподели на брифинг основен контрольор Росен Рапчев – шеф на бранш „ Пътен надзор ” към Главна дирекция „ Национална полиция ”.

По думите му на автомагистралите екипите ще наблюдават най-много за нахлуване на колите в спешната лента. „ Препоръката е, когато се образува колона, всички да се движат в нея да не подхващат изпреварвания през спешната лента, защото след това няма по какъв начин да навлязат назад в колоната и се образува спомагателна запушалка “, добави той, като напомни, че на 1 януари от 14.00 до 20.00 часа ще бъде спряно придвижването на тежкотоварни коли.

„ Основната функционалност на полицейските екипи ще бъде на контролират и подкрепят придвижването. Знаете, че на автомагистрала „ Хемус “ има места, които са с краткотрайна организация на придвижването и се правят поправки. Получават се много огромни тапи. Имаме екипи, които да забавят трафика и да образуват тапата малко преди тунела, с цел да не остават хората вътре за дълго време “, изясни той. „ Препоръката към всички жители е да се осведомят за метеорологичната ситуацията. Нека, в случай че е допустимо да си изберат различен маршрут, да не се изнервят и да се въоръжат с самообладание. На всички входно-изходни артерии на градовете ще има организация, за не се образуват тапи и колони “, сподели още гл. контрольор Рапчев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР