Доста е притеснителен процентът и ръстът на смъртността на 100

...
Доста е притеснителен процентът и ръстът на смъртността на 100
Коментари Харесай

Директорът на РЗИ София призна, че затварянето може да продължи повече от 10 дни

Доста е стеснителен процентът и растежът на смъртността на 100 000 души население. Самата смъртност е реалност поради комплекс от фактори. В годините обратно се пропусна предварителната защита и контрола на хроничните болести като диабета, еднокринните болести, хипертонията. Може би поради това има картбланш за вируса да покаже своята настъпателност при уязвими групи. Това съобщи шефът на РЗИ София доктор Данчо Пенчев.
Човек би трябвало да е виновен към личното си здраве, а не да се търси лекуване при персистиране на болест, е позицията на Пенчев.
 Сдруженията на Алибегов и Коларов желаеха или затваряне на всички бизнеси, или отваряне на всичко Сдруженията на Алибегов и Коларов желаеха или затваряне на всички бизнеси, или отваряне на всичко
С поредна позиция, ориентирана като рецензия против готвените ограничения по затваряне, излязоха водените от Ричард Алибегов и Емил Коларов браншо...
Директорът на РЗИ де факто не отговори на въпрос на Нова телевизия за какво не се почна с национални ограничения, а имаше опит за районен метод. Всяка една мярка, която се вкарва, е за избран интервал от време и се чака резултат, по думите му. Той не се съгласи и, че се чака да стане неприятно, с цел да се вземат ограничения, а не да се работи превантивно.
Попитан дали новите ограничения ще проработят, откакто са единствено за 10 дни, отговорът беше, че хората, които не считат, че ограниченията оказват помощ, следва да помислят за тези, които още не са преболедували или имунизирани. Напълно е допустимо след 10-тия ден да не се отвори, само че се надяваме ограниченията да дадат резултат, уточни Пенчев.
Попитан дали в случай че след 10 дни отново данните са за 4000 инфектирани дневно, отговорът беше, че тогава към този момент сме в плато и се прави оценка на доста неща, измежду които натискът върху лечебните заведения. „ Много обезпокоен съм и съм обезпокоен не за броя на леглата. Притеснен съм от натиска, който личният състав в лечебните заведения изпитват. Стигаме до такава степен, че и физически, и душевен се изчерпват хората, които са в ковид-зони ”, разяснява шефът на РЗИ София. По думите му, към момента в София има свободни кревати – 1801 кревати за неусложнени случаи и 115 за интензивни, „ което е малко ”.
Същевременно ръководителят на Сдружението на заведенията в България Емил Коларов уточни, че 30 000 души, които са били част от сектора, към този момент са сменили специалността си. На въпрос кой ще работи, когато в миналото отворят, отговорът беше: „ Не знам ”. Според него, в случай че в този момент бяха затворени единствено заведенията, щяло да си остане до лятото.
 Представяте ли си, в случай че всички в здравната система решат, че не желаят да работят, тъй като някой в заведенията за хранене желае да работи Представяте ли си, в случай че всички в здравната система решат, че не желаят да работят, тъй като някой в заведенията за хранене желае да работи
Това съобщи шефът на " Пирогов " професор Асен Балтов, откакто в анкета на Нова телевизия беше показано, че 67% от гласувалите не и...
Пенчев особено разяснява лекарството " ", с категорично наблягане на персоналното му мнение. При него този препарат подействал доста добре. Пред проф. Радка Аргирова обаче сподели, че съгласно нея не трябва това лекарство да се употребява за лекуване на ковид и че не дава резултатът, който хората чакат.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР