Доста често се чудим каква трябва да бъде козметиката за

...
Доста често се чудим каква трябва да бъде козметиката за
Коментари Харесай

Това са най-големите врагове на здравата коса

Доста постоянно се чудим каква би трябвало да бъде козметиката за коса и в актуалния свят не е мъчно да я открием измежду голямото многообразие. Но има някои устройства за хубост, които могат да отстранен всички старания за грижа и мечтаният резултат да не бъде реализиран. Ако се отървете от най-малко две от тях, вие към този момент ще сте се погрижили задоволително добре за косата си, написа БГНЕС.

Ако по никакъв метод не можете да намерите повода за крехкостта и изтощеността на косата си, не пропускайте да прочетете тези препоръки:

Структурното увреждане на самата коса е съвсем постоянно необратим развой, защото косъмът няма способността да се регенерира. Ето за какво е толкоз значимо да познавате всички „ врагове на косата “ персонално, с цел да спрете унищожаването ѝ.

Механичните повреди са главният зложелател на косата и главната причина за подкастряне, затова, преди всичко, би трябвало да се отървете от тях.

Често неопитните млади дами „ късат “ косата си с масаж със остарели железни разресващи четки и даже не виждат по какъв начин начупената коса лети в разнообразни направления. Множество остри зъби с всеки размах нараняват кутикулата на косъма, което неизбежно води до намаляване и раздробяване на косата.

Същото се отнася и за разресването с тъничък гребен - металът или пластмасата нямат огромно значение, механичното деяние е значимо.

Метални и керамични маши

Вторият зложелател, който би трябвало да заеме гордо място в кофата за отпадък, е електрическите щипки и маши на железна основа. Тези от дълго време остарели принадлежности нанасят необратими вреди освен на повърхността на косата, само че и унищожават вътрешните ѝ връзки.

Работата е там, че керамичното и металното покритие на машите не е в положение да поддържа една и съща температура. Неконтролираната температура от време на време доближава такива стойности, че косата получава изгаряне.

Съвременният пазар е просто цялостен с оформящи устройства с висококачествени титанови покрития, които са за предпочитане.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР