Доскорошният наставник на Лудогорец Ивайло Петев пое елитния румънски тим

...
Доскорошният наставник на Лудогорец Ивайло Петев пое елитния румънски тим
Коментари Харесай

Официално: Ивайло Петев пое Университатя

Доскорошният ментор на Лудогорец Ивайло Петев пое елитния румънски отбор Университатя Крайова. Петев - троент първенец на България, идва на стадион " Йон Облеменко " с контракт за три години.

Медиите в Румъния означиха, че за първи път нов треньор е показан от президента на клуба Михай Ротару. До момента всеки нов ментор на отбора е бил представян от някой от шефовете.

Бившият бранител Лауренциу Регекампф стартира сезона, а след напускането му беше назначен Корнелиу Папура - в началото като краткотраен ментор, само че с концепцията да бъде одобрен и за непрекъснато при положителни резултати. Но единствено два триумфа при неговото ръководство стана причина Университатя (Крайова) да се обърне към Ивайло Петев, който се трансформира в треньор номер 3 на отбора. Университатя (Крайова) няма победа в последните 4 срещи в румънското състезание и сега заема 5-о място в класирането с 23 точки.
 Официално: Ивайло Петев към този момент не е треньор на Лудогорец
Официално: Ивайло Петев към този момент не е треньор на Лудогорец

От клуба със известие

" За първи път съм на конференция и се надявам да е на шанс. Дойдох тук със същите усеща, които изпитваме всички ние, които сме последователи на Университатя (Крайова), стартира пред медиите президентът на клуба Ротару.

" Дойдох освен с вяра, пристигнах и с упоритост и по тази причина взех решение аз да показва Ивайло Петев. Аз съм този, който би трябвало да му пожелае триумф и аз съм този, който би трябвало да го увери, че ще бъда до него през целия този интервал ", съобщи Михай Ротару, откривайки конференцията.

" В целия клуб е доста значимо всеки да даде всичко от себе си и Университатя да наподобява по този начин, както би трябвало. Това е тимът, който ме е желал най-вече в цялата ми кариера, а това значи почитание. Амбициите ми и тези на шефа са идентични. До момента съм бил съотборник с румънци, бил съм и треньор на румънци. Имам положително мнение за тях. Следя и шампионата на страната, тъй че съм задоволително осведомен. Където и да работя, работя с цялото си сърце. Ако не вършите работата си 24 часа в денонощието, не сте сполучливи. Не пребивавам в предишното. Миналото е статистика. Утре е нов ден, би трябвало да се развиваме всички ", съобщи още българският експерт.

След това беше запитан какъв брой време ще му е нужно, с цел да се почувства в свои води и какво знае за настоящия отбор и за клуба като цяло.

" Трябва да се срещна с екипа в клуба, както и с футболистите. Инфраструктурата е наред, тъй че нямаме извинения. Има време да се подготвим и за офанзива на купата, само че сега това не е най-важното нещо. Най-важното е да вдигнем тима, да променим първите резултати ", добави някогашният народен треньор на България и на Босна и Херцеговина.

" Фактът, че шефът е тук значи почитание. Не знаех, че ще пристигна на представянето. Очакванията към мене са огромни, това е обикновено. Договорът ми е до юни 2026-а година. Първоначално би трябвало да се стараем да поддържаме положително равнище, без съмнения. Имаме капацитет, можем да спечелим всеки мач. Следващата ни среща е с един огромен клуб - Динамо (Букурещ). Динамо си е Динамо. Независимо от формата, името е огромно. Важното е по какъв начин ще действаме. Трябва да се представим добре ", приключи българският треньор.
 Петев гледа онлайн мач на Университатя (Крайова)
Петев гледа онлайн мач на Университатя (Крайова)

Румънците са в криза
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР