Доскорошният директор на НДК Мирослав Боршош е призован да се

...
Доскорошният директор на НДК Мирослав Боршош е призован да се
Коментари Харесай

И Боршош скоро ще е обвиняем, пратиха му призовка

Доскорошният шеф на НДК Мирослав Боршош е свикан да се яви в Столичното разследване в качеството му на обвинен. За това заяви самият Боршош във фейсбук страницата си, съобщи БГНЕС.

Явяването би трябвало да стане на 20 юли (четвъртък) в офисите на Специализираното звено "Антикорупция” на Софийската градска прокуратура на ул. "Съборна” в София.

Ето каво написа ексшефът на НДК във Facebook:

"Градският прокурор на София Емилия Русинова и представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова оповестиха през днешния ден, че следствието по случая НДК продължава и опровергаха изявления, че ще ми бъде повдигнато обвиняване. Часове по-рано обаче аз получих призовка да се явя като обвинен. Дали някой независимо не бърза да извърши нечия поръчка? Сега не знам какво да направя – да ида или да не ида? Това е въпросът!”, разяснява Боршош.

 1946378

След серия от кавги и разкрития към ремонта на двореца за българското председателство и подозрения към харченето на държавните и европейски милиони, той подаде оставка преди две седмици.

Първоначално той беше освободен от принципала на НДК – министърът на европредседателството Лиляна Павлова. На идващия ден обаче по персонално предписание на премиера Боршош бе върнат отпред на НДК, а ръководството бе трансферирано на министъра на културата Боил Банов.

На третия ден въпреки всичко Боршош подаде оставка поради стартиралите инспекции на АДФИ, Сметната палата и прокуратурата.

От съвещание на особено основаната парламентарна анкетна комисия тази седмица се разбра, че в мандата на служебното държавно управление на Огнян Герджиков вицепремиерът Деница Златева е приела доклад на Мирослав Боршош за финансовото положение на НДК, като нарушавания не били открити.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР